/ FOTO: NENAD MANDIĆ
30/09/2022 u 15:18 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

MUP i ANB: Aktivnosti protiv uticaja stranih službi, zabrana ulaska u CG za 28 osoba

Juče su dvije osobe uhapšene u akciji Agencije za nacionalnu bezbjednost i Specijalnog državnog tužilaštva

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore saopšteno je da "u sklopu kontinuiranih i koordinisanih aktivnosti koje sprovode MUP i ANB, a u okviru svojih zakonskih ovlašćenja preduzete su mjere i radnje u cilju uskraćivanja boravka i zabrane ulaska za 28 stranih državljana".

Odavanje podataka ruskoj službi: Uhapšene dvije osobe, oduzeti dolari i uređaji

- Kroz operaciju koju je sprovela Agencija za nacionalnu bezbjednost predmeta lica su indicirana kao nosioci malignog uticaja sprovedenog za interese stranih službi. MUP i ANB će zajedno sa ostalim crnogorskim institucijama nastaviti da prate bezbjednosne rizike i u skladu sa tim preduzimati sve raspoložive mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju zaštite nacionalne bezbjednosti i interesa Crne Gore- saopšteno je iz MUP-a.

U akciji je juče uhapšen pa pušten Vladimir Vlatko Belojević, a njegov kum je uhapšen i zadržan, bivši službenik Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore Radomir Sekulović.

Podsjećanja radi, juče su dvije osobe uhapšene u akciji Agencije za nacionalnu bezbjednost i Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), saopštio je portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Radonjić je kazao da je na zahtjev SDT-a, podnijetog na osnovu obavještenja koje je prikupila i dostavila Agencija za nacionalnu bezbjednost, a po naredbi Višeg suda u Podgorici, policija izvršila pretres stanova i drugih prostorija više građana, zbog osnova sumnje da su učinjena krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i špijunaža.

“Nakon pretresanja, dva lica su lišena slobode, i protiv njih je policija podnijela krivične prijave Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) u Podgorici”, rekao je Radonjić.

On je kazao da je izviđaj za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i špijunaža u toku, pred ODT-om, a zbog zaštite interesa postupka, ne može se dati više podataka.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 10:48