Miloš Radulović / foto: Srđan Boljević
24/11/2023 u 14:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

MUP i UP predložili pokretanje disciplinskog postupka protiv Miloša Radulovića

Službenik Uprave policije Miloš Radulović obezbjeđivao je fudbalsku utakmicu koja je 13. novembra 2021. godine odigrana između Crne Gore i Holandije

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije podnijeli su predlog za pokretanje disciplinskog postupka protiv službenika Uprave policije Miloša Radulovića kako bi utvrdili da li je teže povrijedio službenu dužnost time što je privatno obezbjeđivao Gradski stadion kada su navijači crnogorske fudbalske reprezentacije vrijeđali generalnog direktora RTCG Borisa Raonića, saznaje Portal RTCG.

Službenik Uprave policije Miloš Radulović obezbjeđivao je fudbalsku utakmicu koja je 13. novembra 2021. godine odigrana između Crne Gore i Holandije. Na toj utakmici navijači crnogorske fudbalske reprezentacije nijesu dozvolili Raoniću da uđe na istočnu tribinu stadiona pod Goricom. Disciplinska komisija utvrdiće da li je Radulović za taj privatni posao imao saglasnost nadređenih.

Kako se navodi u dokumentu u koji smo imali uvid, MUP i UP su 15. novembra ove godine protiv Radulovića, “disciplinskoj tužiteljki MUP podnijeli predlog da pokrene disciplinski postupak, radi utvrđivanja postojanja disciplinske odgovornosti za težu povredu službene dužnosti iz člana 173 stav 1, tačka 11 Zakona o unutrašnjim poslovima”.

Taj član se odnosi na obavljanje dodatnog rada, odnosno vršenje poslova ili pružanje usluga fizičkom ili pravnom licu u toku i van radnog vremena bez prethodne saglasnosti.

Osnovni sud u Podgorici nedavno je osudio na šest mjeseci kućnog pritvora Lazara Vukčevića, Zorana Novakovića i Boška Jovićevića, zbog nasilničkog ponašanja prema Raoniću.

Nakon presude Raonić je poručio da će nastaviti građansku parnicu protiv krivično osuđenih pojedinaca.

“Ono što me svakako i iznenadilo jeste da ljudi koji se žele predstaviti kao vrli Crnogorci i navijači nisu poštovali svoj kodeks, jer kodeks časnih i tradicionalnih Crnogoraca i navijača treba da kaže - da, ja sam to uradio, radiću uvijek i ne kajem se. Upravo ponašanje okrivljenih na suđenju je bilo sve suprotno tradicionalnim Crnogorcima i tradicionalnim navijačima”, navodi Raonić.

Smatra i da osnovno tužilaštvo treba da uloži žalbu da današnju presudu.

“Smatram da su kazne trebale da budu drastične, jer okrivljeni i osuđeni nisu pokazali kajanje. Najavljujem krivične prijave za sva ona lica koja su lažno svjedočila tokom ovog postupka. Prvenstveno mislim na policijske funkcionere koji su bez dozvole pretpostavljenih obavljali privatni posao obezbjeđenja na stadionu. A ne samo to već su i nakon toga došli i pokušali da zaštite navijače koji su radili to što su radili. Tako da, Miloš Radulović policajac, i svi oni koji se nijesu ponašali u skladu sa zakonom i u skladu sa policijskom etikom, nadam se da će u narednom periodu odgovarati”, zaključio je tada Raonić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. februar 2024 20:05