/ Foto: - IVAN PETROVIC-IPE
18/04/2022 u 12:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Секуловић о случају Меденица: Јачајмо институције и градимо повјерење

"Дана 11.04.2022. од стране Управе полиције, Специјалном државном тужилаштву достављен је обрађени материјал у односу на криминалне активности чланова криминалне организације"

Из Министарства унутрашњих послова огласили су се поводом случаја Весне Меденице. Како је навео министар Сергеј Секуловић, поштујући претпоставку невиности и не желећи да угрожавају ток истраге, из МУП-а се нису оглашавали везано за случај привођења Весне Меденице.

Меденици позлило након привођења

- У овом тренутку због јавности износимо неке чињенице ради објективног информисања: Специјално државно тужилаштво Црне Горе се дана 15.12.2021. године, Замолницом обратило надлежном Тужилаштву Републике Француске за пружање међународне правне помоћи у кривичном предмету- тачније за достављање садржаја са Скаy платформе корисника - тј КОДА, који се може довести у везу са криминалним активностима на подручју Црне Горе - а у циљу идентификације власника и анализе садржаја наведеног КОДА.  Дана 17.02.2022. СДТ-у на претходно упућену Замолницу за пружање међународне правне помоћи стигао је тражени материјал. Дана 23.02.2022.од стране СДТ-а, Управи полиције је достављен наведени материјал на даљу криминалистичку обраду. Дана 16.03.2022. извршена је идентификација Скаy корисника о чему је упознат поступајући тужилац. Дана 11.04.2022. од стране Управе полиције, Специјалном државном тужилаштву достављен је обрађени материјал у односу на криминалне активности већег броја лица - чланова криминалне организације. Јачајмо институције и градимо повјерење- навео је Секуловић.

Министарство правде: Хапшење Меденице позитиван сигнал за правосудни систем

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 09:46