Полицијаска управа Београда / - Н1
11/09/2021 u 15:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

МУП Србије до детаља описује како су контролисали сина Здравка Кривокапића

- Припадници Полицијске управе за град Београд не знају и не треба да знају да ли је на нашој територији син предсједника Владе Црне Горе, нити да ли има обезбјеђење. Ни један припадник МУП-а Србије такође не контролише кретање чланова породице Кривокапић и њиховог обезбеђења. Нити имамо ту жељу, нити имамо то право - каже се у саопштењу МУП-а Србије

Из МУП-а Србије поновили су данас да су припадници Полицијске управе за град Београд, у случају сина премијера Црне Горе Здравка Кривокапића, поступили у складу с процедурама, "без примјене силе и средстава принуде, у складу са процјеном ситуације".

Из Владе Црне Горе су данас реаговали због, како су навели, односа полиције Репубилке Србије према породици премијера Здравка Кривокапића.

„Обавјештавамо јавност да су синоћ, у Београду, припадници полиције Републике Србије на груб и недопустив начин атаковали на сина председника Владе Црне Горе проф. др Здравка Кривокапића у тренутку када се својим аутомобилом паркирао испред зграде у којој, са породицом, живи једна од кћери премијера Кривокапића. У пратњи премијеровог сина, који је штићена личност, био је полицијски службеник УП Црне Горе. Полицијски службеници Републике Србије, репетирајући пиштоље, затражили су од премијеровог сина, у тренутку када је излазио из аутомобила, да стави руке на главу, па на кров аутомобила, правдајући свој поступак наредбом коју су добили, не показавши при том никакав писани налог“, наводи се у саопштењу.

Након тог саопштења огласио се поново и МУП Србије.

„Као што се у свом раду придржава закона и процедура тако ће МУП Србије стрпљиво још једном објаснити целокупној јавности, а посебно Влади Црне Горе шта се десило синоћ у Београду, и понављаћемо објашњење колико год буде било потребно да се истина разумије и прихвати“, навели су из МУП-а.

„Након примљеног обавјештења на систему 192, да се у возилу марке ‘мерцедес’ цивилних црногорских таблица налазе лица од којих је најмање једно наоружано, припадници МУП-а Србије су се дали у потрагу за возилом и лицем. У складу са процедурама сачекало се да се возило само заустави из разлога избјегавања могућности угрожавања безбједности осталих учесника у саобраћају услед могућности бјекства или употребе ватреног оружја примијећеног у посједу једног од путника. Када се возило зауставило, поступајући полицајци су, водећи рачуна о сопственој безбједности, што јесте и мора бити приоритет у свакој интервенцији полиције, показали службено оружје, идентификовали се и извршили претрес. Не постоји полиција на свету која би лицу за које се сумња да има оружје пришла без личног наоружања. Нестрпљиво чекамо да видимо револуционарне процедуре црногорске полиције по којима се без оружја прилази наоружаним лицима“, наводи се у саопштењу српског МУП-а.

Додају и да су након легитимисања особе у пратњи сина премијера Црне Горе и његовог представљања као припадника личног обезбјеђења, интервенцију завршили, а оружје је, кажу, остављено у поседу припадника МУП-а Црне Горе.

„Припадници Полицијске управе за град Београд не знају и не треба да знају да ли је на нашој територији син предсједника Владе Црне Горе, нити да ли има обезбјеђење. Ни један припадник МУП-а Србије такође не контролише кретање чланова породице Кривокапић и њиховог обезбеђења. Нити имамо ту жељу, нити имамо то право. Да тако нешто радимо без сагласности породице Кривокапић били бисмо оптужени да их уходимо и ометамо. Као што се види, припадници ПУ за град Београд су поступили онако како процедуре налажу, без примјене силе и средстава принуде, у складу са процјеном ситуације. У питању је рутинско поступање које је документовано у складу са процедурама. Оваквих интервенција дневно имамо на десетине“, саопштава МУП Србије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 22:09