- regulisanje saobraćaja / - ilustracija
27/06/2022 u 15:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

MUP: Tokom prethodnog vikenda u Crnoj Gori se dogodilo 49 saobraćajnih nezgoda

IZ MUP-a još jednom apeluju na roditelje, da kategoriji mladih vozača (vozač do 24 godine), skrenu pažnju na obazrivu vožnju, poštovanje saobraćajnih propisa i bezbjedno i sigurno upravljanje vozilom

Samo tokom prethodnog vikenda, u Crnoj Gori se dogodilo 49 saobraćajnih nezgoda, u kojima su tri lica su zadobila teške tjelesne povrede, 21 lice lake tjelesne povrede, dok su nažalost, dvije osobe smrtno stradale, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako navode i pored pojačanog prisustva saobraćajne policije na putnim pravcima, preventivnih aktivnosti, kao i pojačanih kontrola učesnika u saobraćaju, jedan broj vozača i dalje ne poštuje saobraćajne propise, čineći najteže prekršaje.

- Zbog počinjenih prekršaja, u proteklih tri dana, od strane saobraćajne policije, sankcionisano je čak 1.259 vozača - navode iz MUP-a. 

Ono što i dalje zabrinjava, kako dodaju, je da su shodno Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima i Zakonu o prekršajima, čak 43 vozača isključena iz saobraćaja, lišena slobode i privedena nadležnim sudovima na dalji postupak i odlučivanje, zbog počinjenih najtežih saobraćajnih prekršaja.  

IZ MUP-a još jednom apeluju na roditelje, da kategoriji mladih vozača (vozač do 24 godine), skrenu pažnju na obazrivu vožnju, poštovanje saobraćajnih propisa i bezbjedno i sigurno upravljanje vozilom.

- Uprava policije će i u narednom periodu u okviru realnih mogućnosti, nastojati da kroz pojačano prisustvo svojih službenika, preventivnim ali i represivnim aktivnostima, doprinese smanjenju broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama, ali još jednom apelujemo na sve vozače, da odgovornim i strpljivim ponašanjem, poštujući saobraćajne propise, doprinesu svojoj, bezbjednosti svojih saputnika, kao i ukupnoj bezbjednosti u saobraćaju i smanjenju broja nezgoda sa najtežim posljedicama - zaključuju u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. avgust 2022 05:52