/ фото илустрација УП твитер
20/09/2021 u 08:56 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Рус оптужен за порнографију у ХН: Посједовао 3000 фотографија и снимака наге дјеце

Он је посједовао материјале на којима су приказана дјеца у симулираном сексуално понашању и у сексуалном чину са одраслим лицима и животињама

Против В.А. из Русије Основни суд у Херцег Новом потврдио је оптужницу због продуженог кривичног дјела дјечја порнографија.

Оптужницом је представљено да је В.А. из Р.С., 20. маја 2021. године на плажи у насељу Топла у Херцег Новом, мобилним телефоном неовлашћено снимио двије фотографије порнографске садржине, на којима је приказана нага дјевојчица.

- Фотографије је објавио на инстаграм профилу и 22. маја 2021. године те у стану у Игалу, посједовао слике и аудиовизуелне записе порнографске садржине. То је имао у свом лаптопу марке, односно на хард диску, који се налазио у лаптопу, као и на екстерном хард диску. Он је у укупно 16 фолдера посједовао око 3000 фотографија и видео записа на којима су приказани полни органи дјеце, те дјеца у симулираном сексуално експлицитном понашању и у сексуалном чину са одраслим лицима и животињама- наведено је оптужницом.

Оптужница је потврђена 15. септембра, а оптужени ће имати прилику да изнесе одбрану пред судом. Како је раније током маја писао портал Дан, након саслушања код истражног судије,  А.В. (28) спроведен је у спушки затвор јер му је одређен притвор од 30 дана, незванично сазнаје портал " Дан". 

Полиција је тада извршила претрес стана и других просторија које користи осумњичени и привремено одузела више техничких уређаја, УСБ меморије и СИМ картице. Привремено одузети предмети упућени су у Форензички центар ради вјештачења. Из УП су раније навели да су службеници Центра безбједности Херцег Нови у кратком року идентификовали и ухапсили осумњиченог. 

Подсјећамо, како смо извјештавали, Центру безбједности Херцег Нови стизале су од стране грађана пријаве везане за ово лице. Тако, надлежни провјеравају да ли су тачни наводи да је А.В. пратио дјевијчице, куповао им слаткише и сладолед како бих их фотографисао. Утврђује се и да ли је те фотографије објавио на једној друштвеној мрежи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 18:05