/ - DAN
18/04/2022 u 07:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Меденици позлило након привођења

Према незваничним информацијама, од извора из ЦБ Подгорица, због тога што се осјећала лоше она је транспортована у Клинички центар Црне Горе гдје јој је указана медицинска помоћ

Бивша предсједница Врховног суда Весна Меденица приведена је синоћ на аеродрому Голубовци у Подгорици, потврђено jе незванично за портал Дан. Према незваничним информацијама, од извора из ЦБ Подгорица, због тога што се осјећала лоше она је транспортована у Клинички центар Црне Горе гдје јој је указана медиицнска помоћ.

Подсјећамо, Специјално државно тужилаштво (СДТ) формирало је предмет у случају Меденичиног сина Милоша Меденице, након што је портал Либертас прес објавио податке које је Еуропол доставио црногорској полицији и тужилаштву, а на основу којих се он наводно бавио кријумчарењем цигарета и трговином дроге.

Министарство правде: Позитиван сигнал за правосудни систем

Министарство правде, људских и мањинских права поздравља хапшење бивше предсједнице  Врховног суда Весне Меденице.

- Овај чин представља позитиван сигнал за правосудни систем Црне  Горе и почетак снажније, одлучније борбе против високе корупције и организованог криминала. Резултати рада новог Тужилачког савјета и Главног специјалног тужиоца постају видљиви, а  вјерујемо да ће их бити све више. Дајемо пуну подршку Специјалном државном тужилаштву и другим институцијама које воде борбу  против високе корупције и организованог криминала, како не би више било недодирљивих у Црној Гори. Овим путем истичемо да свако треба бити приведен правди, јер високи функционери својим радом  морају служити грађанима као добар примјер, а не примјер корупције и неоснованог богаћења- наводе у саопштењу.

Према подацима Еуропола, Милош Меденица се бавио кријумчарењем цигарета и трговином дроге, а у пресретнутим разговорима саопштава саговорнику да је о његовом незаконитом послу упозната његова мајка Весна Меденица, која је тада била предсједница Врховног суда Црне Горе и да од ње може очекивати заштиту.

Обоје су то демантовали. Весна Меденица је била “затечена питањима“, а њен син је за Либертас казао да “то са њим нема ама баш никакве везе“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 19:57