/ Илустрација, Дан
09/06/2021 u 13:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

На Малти "пао" кокаин "кавачког клана": У товару банана дрога вриједна 100 милиона

Краjња дестинациjа баснословног товара била jе лука у Копру. Велика количина наркотика, чиjу jе набавку и криjумчарење финансирао клан из Котора, као и њихови сарадници Вељко Беливук и Марко Миљковић, требало jе да буде растурена на териториjи Аустриjе и Њемачке

Товар кокаина, чиjа се вриједност процјењуjе на више од 100 милиона еура, а коjи jе заплијењен jе на Малти у контеjнеру са бананама, припадао jе огранку "кавачког клана", коjи jе похапшен прије двије недјеље у Словениjи, пише Курир.

Краjња дестинациjа баснословног товара била jе лука у Копру. Велика количина наркотика, чиjу jе набавку и криjумчарење финансирао клан из Котора, као и њихови сарадници Вељко Беливук и Марко Миљковић, требало jе да буде растурена на териториjи Аустриjе и Њемачке. Хапшењем чланова групе ова дрога jе практично била ничиjа.

Ипак, захваљуjући полициjским информациjама, канал jе пресјечен одмах на Малти. Заплијењено jе рекордних 740 килограма кокаина коjи би, према процјенама, уличном продаjом донио 100 милиона еура, а контеjнер у коjем jе дрога нађена био jе на путу из Еквадора ка Словениjи, преноси Тајмс оф Малта.

Како се наводи, уз остали терет прегледано jе 1.080 кутиjа банана, а 37 кутиjа jе садржало укупно 740 пакета кокаина за кога jе потом лабораториjски утврђено да се ради о кокаину врло високе чистоће.

Ради се о рекордноj заплијењеноj количини кокаина у тоj средоземноj држави - већоj и од прошлогодишње запљене од 612 килограма дроге на броду коjи jе путовао на линиjи Еквадор-Колумбиjа-Либиjа.

На териториjи Словениjе, подсјетимо, прошлог мјесеца jе ухапшено око 60 особа, осумњичених да су чланови "кавачког клана", међународне криминалне групе са сједиштем у Црноj Гори, коjи има огранак и у Словениjи, а дјелуjе и у Србиjи и другим европским државама.

Izdvojeno

04. avgust 2021 08:33