Иван Крвавац (у средини) / М.Н.
08/05/2022 u 07:30 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

На провјери казна Ивану Крвавцу за изазивање вјерске мржње

Апелациони суд је пресуду укинуо и предмет вратио на поновни поступак. Очекујемо ослобађајућу пресуду у новом поступку, казао је адвокат Миладин Јоксимовић, бранилац Крвавца

Суђење Ивану Крвавцу (24) из Пљеваља, којем се у бјелопољском Вишем суду суди због кривичног дјела изазивање националне, расне и вјерске мржње, заказано је за 27. мај у 8.30 сати. Њега је првостепеном пресудом судија Драган Мрдак осудио на три мјесеца затвора.

– С обзиром на то да смо уложили жалбу на пресуду која је незаконита, јер у дјеловању Крвавца нема бића кривичног дјела, Апелациони суд је, како смо и очекивали, пресуду укинуо и предмет вратио на поновни поступак. Очекујемо ослобађајућу пресуду у новом поступку – казао је адвокат Миладин Јоксимовић, бранилац Крвавца.

Према оптужници, Крвавац је 31. августа 2020. године, дан након парламентарних избора у Црној Гори, у Пљевљима, подстицао на насиље и мржњу према суграђанима муслиманске националности.

– Он је кроз отворен прозор свог аута, у моменту док су се у дворишту једне куће у том граду налазили Нурија и Емир Пилав, Мехмед Казаз и Бехудин Идризовић, а на тераси Адмир Казаз, говорио "селите се", чиме је извршио предметно кривично дјело – пише у оптужници.

Крвавац је током првог поступка тврдио да нема додирних тачака са кривичним дјелом које ми је оптужницом стављено на терет.

– Никог нијесам узнемиравао ни по ком основу. Цијелог дана сам био са братом и друговима у једном пљеваљском кафићу – казао је Крвавац.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

26. april 2024 02:24