Ilustracija / - shutterstock
26/03/2024 u 19:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Načelnik Komunalne policije Nikšić okrivljen za neovlašćeno korišćenje ličnih podataka ekološke aktivistkinje

Ivana Čogurić je podnijela krivičnu prijavu protiv Čurovića zbog toga što je komunalna policija njen broj telefona neovlašćeno dostavila osobi koju je prijavila za nezakonito odlaganje otpada u korito rijeke Gračanice.

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Nikšiću podnijelo je optužni predlog protiv načelnika komunalne policije Nikšić Veselina Čurovića, da je izvršio krivično djelo neovlašćeno prikupljanje i korišćenje ličnih podataka iz člana 176 st. 4 u vezi st. 1 Krivičnog zakonika Crne Gore na štetu Ivane Čogurić, aktivistkinje prvog ženskog ekološkog pokreta u Crnoj Gori “Ecopatriotizam”.

Krivična prijava protiv načelnika Komunalne policije Nikšić

Ekološka aktivistkinja iz Nikšića podnijela je krivičnu prijavu protiv Čurovića zato što je Komunalna policija neovlašćeno  njen broj telefona neovlašćeno dostavila osobi koju je prijavila za nezakonito odlaganje otpada u korito rijeke Gračanice.

Početak suđenja je zakazan za 16. maj pred Osnovnim sudom u Nikšiću.

Akcija za ljudska prava (Human Rights Action – HRA) je obezbjedila Ivani Čogorić besplatnu pravnu pomoć zahvaljujući finansijskoj podršci Fondacije Sigrid Rausing Trust.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 08:17