Ilustracija / - FOTO: Ž. BOJANIć
16/04/2024 u 11:51 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nadležni organi ni nakon sedam godina ne znaju ko je pokušao da ubije Petra Lipovinu

Više državno tužilaštvo već sedam godina vodi istragu koja je usmjerena na otkrivanju ko je pokušao da ubije Petra Lipovinu 2017. godine. Lipovina je prema evidenciji policije označen kao bezbjednosno interesantno lice, blisko kavačkom klanu.

Na Petra Lipovinu pucano je iz zasjede. Od tada do danas nadležni organi nemaju zvanično osumnjičene za izvršenje ovog krivičnog djela.

Iz Višeg državnog tužilaštva je 15.4.2024. odgovoreno za portal Dan da je "formiran  predmet protiv nepoznatog izvršioca krivičnog djela ubistvo u pokušaju, izvršenog dana 07.08.2017. godine, u mjestu Ševrlja, na putu od Cetinja ka Ivanovim Koritima, na štetu lica P.L.". NN lice se tereti i za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

I ako su izvršena brojna vještačenja, pretresi, izuzimanje DNK profila, kao i druge forenzičko-tužilačke radnje, policija i tužilaštvo za sada nisu uspjeli da dođu do nalogodavca i izvršioca ovog krivičnog djela.

- U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet protiv nepoznatog izvršioca krivičnog djela ubistvo u pokušaju, izvršenog dana 07.08.2017. godine, u mjestu Ševrlja, na putu od Cetinja ka Ivanovim Koritima, na štetu lica P.L.  i krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, koji predmet se nalazi u fazi izviđaja, tokom kojeg su, po nalogu tužilaštva, službenici Uprave policije prikupili potrebna obvještenja od više lica, date su naredbe za DNK, balističko, trasološko vještačenje, vještačenje prisustva barutnih i GSR čestica, pribavljeni su listinzi komunikacija, te izvršeni pretresi stanova i drugih prostorija - saopštili su iz VDT-a za portal Dan.

Suđenje Mujoviću i grupi: Optuženi htjeli demonstrativno da napuste suđenje, tvrde da je pritvor pretvoren u kaznu

Međutim, kako nam je saopšteno iz Tužilaštva, istražne radnje se i dalje sprovode u cilju otkrivanja počinilaca.

Dodaju da "kako svi prikupljeni dokazi i potrebna obavještenja nisu dali rezultate u cilju otkrivanja izvršioca krivičnog djela, to će se i dalje preduzimati sve neophodne mjere i radnje u cilju otkrivanja izvršioca predmetnog krivičnog djela i donošenja odluke u predmetu".

Podsjećamo, u ranim jutarnjim satima, u mjestu Ševrlja, kod Cetinja 7. avgusta 2017. došlo je do upotrebe vatrenog oružja, kada je meta bio Petar Lipovina. Lipovina se tada nalazio u vozilu. U njegovom pravcu ispaljeno je više hitaca.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:26