Центар безбједности Будва / SRDJA BOLJEVIC
20/06/2022 u 11:16 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Најављене смјене у врху полиције: Терзић могући нови начелник ЦБ Будва

Терзић је дугогодишњи инспектор Одсjека за борбу против организованог криминала и корупциjе

Наредних дана могу се очекивати кадровске промjене у Управи полициjе на неколико начелничких позициjа, наjавили су министар унутрашњих послова Филип Аџић и премиjер Дритан Абазовић.

Према незваничним сазнањима, планирана је и промјена на мјесту начелника ЦБ Будва, гдје се у петак догодило убиство тридесетпетогодишњег Подгоричанина Милића Миње Шаковића.

Наш извор наводи да ће актуелни начленик ЦБ Будва Зоран Бубања бити смиjењен, а да ће на његово мjесто доћи Никола Терзић, дугогодишњи инспектор Одсjека за борбу против организованог криминала и корупциjе. Он је jавности познат по томе што jе био ухапшен у афери "Докази".

Тада се сумњичио да jе, по налогу шефа Одсjека за борбу против организованог криминала и корупциjе Далибора Медоjевића, преузео доказе коjи су изузети током претреса куће Веселина Муjовића од стране службеника Одсjека за сузбиjање привредног криминалитета Сима Лукачевића. Слободе jе тада лишен и Медоjевић.

Никола Терзић је 2018. године постављен за инспектора за странце у Центру безбjедности Бар. Био jе нераспоређен од 2016, када jе Специjално тужилаштво покренуло истрагу против њега и његовог колеге Далибора Медоjевића због нестанка доказа узетих приликом претреса куће бизнисмена Веселина Муjовића, коjи jе Светозару Маровићу наводно узео 800 хиљада еура уз обећање да ће му обезбиjедити бољи статус у истрази о милионским малверзациjама у Будви. Тужилаштво jе Терзића и Медоjевића сумњичило за стварање криминалне организациjе и злоупотребу службеног положаjа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

14. maj 2024 04:13