/ МАРИО МИЛОШЕВИЋ- ФОТО: ЖАНА БОЈАНИЋ
02/12/2021 u 13:54 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Након инцидента у судници адвокат тражи да Липовина поново свједочи

Оптужени Милошевић је додао да ће они, ако суд уважи да Липовина поново свједочи, имати предлог за саслушање једног свједока у односу на њега

Адвокат Дамир Лекић, заступник оштећене породице Ђуричковић, педложио је да се поново у својству свједока саслуша Саво Липовина на околности убиства Радомира Ђуричковића. Подсјећамо за то кривично дјело оптужени су Марио Милошевић, Вукан Вујачић и Игор Машановић. Судија Предраг Табаш казао је да ће се након саслушања свих свједока изјансити о том пелогу. На то је оптужени Милошевић казао да ће, уколико суд прихвати тај предлог, и они имати да предложе једног свједока за саслушање.

Адвокат Лекић је саопштио да разумије да је претходни пут поступак прекинут из оправданих разлога и додао да је Липовина тада рекао ствари за које сматра да су требале ући у записник.

Оптужени су данас судији Табашу и вијећу упутили извињење због ситуације на претходном рочишту наводећи да им је жао што је до тога дошло али да је била тешка ситуација.

ИНЦИДЕНТ У СУДНИЦИ: Липовина дошао да свједочи па извријеђао Милошевића, Машановића и Вујачића

Подсјећамо, на претходном рочишту догодио се инцидент који је започео Липовина када је спорведен из спушког ЗИКС-а да свједочи. Он је на самом уласку у судницу почео да вријеђа оптужене. Након паузе, када је тада поново враћен да свједочи Липовина је исто поступио а тада су реаговали и оптужени. Због тога је суђење било прекинуто.

Данас је настављено саслушање свједока. Пред судом су саслушани Правиловић Марко, Поповић Никола, Попивода Никола, Рогановић Рајко, Поповић Спасоје.

Свједоци су казали да је те ноћи видљивост у улици и испред локала "Коноба" била врло слаба, да је била киша и ноћ. навели су да улична светиљка која се ту налази је на соларно напајање и да је слаба, некад ради некад не. Навели су да су чули неколико пуцњева из два пута. Навели су и да нису видјели ко је пуцао.

Многи од њих нису се сјетили детаља од кобне ноћи наводећи да је прошло пет година од тада. Након што је судија Табаш прочитао њихов исказ који су дали пред тужиоцем, остали су сагласни са раније изјављеним.

Свједоци су углавном навели што и предходни, а то је да када је Ђуричковић изашао из локала су се зачули пуцњи и да је он давао знакове живота али да је био видно повријеђен.

Свједок три пута мијењао исказ па након тога оптужио Милошевића за убиство: Завадили су се кавчани и шкаљарци

Подсјећамо, Милошевић, Машановић и Вујачић оптужницом Вишег државног тужилаштва се терете да су умјешани у убиство Ђуричковића које се догодило 10.октобра 2016. и да су тада довели у опасност живот Милорада Радуловића. Милошевић је, према наводима оптужнице,  означен као директни извршилац убиства. Како је наведено оптужницом, окривљени  су за 2.100 еура купили возило „рено меган“ које је коришћено приликом убиства, конкретно да је оптужени Вујачић преузео возило 9. октобра 2016. у Подгорици. Даље се наводи да су  10. октобра у Цетињу пратили кретањег Ђуричковића, сачекали га да уђе у возило у Улици IV пролетерске у близини локала „Коноба“.

-У том тренутку окривљени Милошевић је испалио два пројектила у правцу Ђуричковића, код кога је дан касније наступила смрт усљед задобијених рана-наводи се у оптужници.

Они су, како се даље наводи,  побјегли сеоским путем и запалили возило у којем су оставили и аутоматску пушку из које је пуцано.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 09:02