/ Фото: Подгорички времеплов, Скриншот
16/07/2021 u 11:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Након објављеног снимка: Санкционисан возач аутобуса који је користио мобилни телефон

Зоговић ће морати да плати новчану казне у износу од 90 еура због прекршаја из члана Закона о безбједности саобраћаја на путевима

Управа полиције санкционисала је возача компаније из Плава Предрага Зоговића (28) који је управљао аутобусом и користио мобилни телефон.

Снимак вожње објављен је на Фејсбук страници Подгорички времеплов и изазвао је велику пажњу јавности. 

- Припадници полиције су, након објављеног снимка на друштевним мрежама на којем је био возач аутобуса у власништву једне компаније из Плава, предузели активности из своје надлежности и санкционисали возача- наводе из Управе полиције. 

Зоговић ће морати да плати новчану казну у износу од 90 еура због прекршаја из члана 321 Закона о безбједности саобраћаја на путевима.

Подсјетимо, Фејсбук страници Подгорички времеплов се прије два дана обратила путница из аутобуса плавске компаније, који је саобраћао на путу Беране - Подгориц.

Она је тврдила да је возач управљао аутобусом куцајући поруке.

Путница је тврдила да је поставила питање возачу да ли им је дозвољена употреба телефона у току вожње, на шта је возач одговарио са "да".

Истакла је да је у току вожње возач псовао друге возаче, а у аутобусу су путници били приморани да слушају, како је навела, "гласну турбо фолк музику". 

Осим тога, путници су трпјели "повремено прекорачење брзине", затим некоришћење сигурносног појаса код возача, неношење заштитних маски (ни запослени, ни путници), као и вожњу лактовима.

Путница је тврдила да покушала да контактира компанију из Плава, али истакла је да није могла да ступи у контакт са њима јер јој се нико није јављао на телефон.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 16:30