/ -Фото: Анадолија
18/08/2021 u 10:17 h
Марија Палибрк, Божидар ЈеловацМарија Палибрк, Божидар Јеловац
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Након трагедија на Ђурђевића Тари: Полиција провјерава постоји ли интернет секта

Сумње се појавиле након два трагична догађаја, односно смрти двоје младих људи из Пљеваља, који су скочивши са моста починили самоубиство

Службеници Управе полиције провјеравају наводе, који су се јуче у великом броју појавили на друштвеним мрежама, а у којима се износе озбиљне сумње да у Црној Гори постоји интернет секта.

Полиција је, према незваничним сазнањима "Дана", кренула у провјере профила на друштвеним мрежама чији коментари су били сумњиви.

Прича о сумњи у постојање наводне интернет секте појавила се након два трагична догађаја, односно смрти двоје младих људи из Пљеваља, који су скочивши са моста на Ђурђевића Тари починили самоубиство. Трагедије су се догодиле у веома кратком року. Након другог трагичног случаја у којем је жртва био малољетник, на друштвеним мрежама појавио се велики број објава у којима се изражава сумња да у Црној Гори постоји секта чији чланови се усмјеравају ка суицидним радњама.

Због тога су грађани објављивали бројна упозорења како младима, тако и њиховим родитељима како би обратили пажњу да се овакви стравични догађаји више не понављају.

Узбуну код грађана створили су профили сада, нажалост, покојних младих људи на друштвеним мрежама. Њихови профили имали су неколико идентичних детаља. Прво су јуче кренуле објаве и упозорења о тим детаљима да би се након тога појавила два профила са којих су на објаве о овим трагедијама упутили сумњиве коментаре. И ти профили, наводно, могу се подвести под сумњиве због свог садржаја, а прије свега због идентичних бројки које садрже и детаља који се спомињу у коментарима, а који се односе, случајно или не, на оба трагична догађаја.

Нема мјеста за панику

Саговорници "Дана" из полиције су казали да нема мјеста паници која се створила након спорних објава на друштвеним мрежама.

Потврдили су да постоје неки сумњиви детаљи, али да све може бити пука случајност.

Ипак, како би се утврдиле појединости и отклониле све недоумице истрага је покренута и у плану је провјера свих коментара који буду указивали на било какве сумњиве случајеве.

Службеници пљеваљске полиције, према сазнањима "Дана", одмах су обавијештени о овим објавама. Према наводима саговорника "Дана" из полиције, не постоји ни најмања сумња која ове двије трагедије може повезати са постојањем неке секте, нити има сазнања да оне уопште постоје.

Ипак, све информације у вези са спорним објавама достављене су Центру безбједности Подгорица, па су службеници Групе за борбу против високотехнолошког криминала јуче кренули са испитивањем ових навода. Како сазнајемо, прије свега, провјеравају се два сумњива профила са којих су упућени коментари који, како се може посумњати, најављују понављање оваквих трагедија.

Из полиције је "Дану" незванично саопштено да досад није било пријава на сумње за постојање оваквих секти нити има било каквих сумњи које би указивале на то.

Ипак, будући да су ови догађаји изазвали велику панику у јавности, истрага је одмах покренута. Чак није искључена ни могућност да је неко спорним коментарима злоупотребио ситуацију, односно да су коментари намјерно постављени због упозорења која грађани шире на друштвеним мрежама.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 12:15