Грујо Радоњић / -Дан
10/04/2022 u 08:29 h
Bojana BožovićBojana Božović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Након три и по године завршено суђење за зеленаштво: Тужиоцу Радоњићу година затвора

Истом пресудом осуђени су и Никола Пајовић и Александра и Александар Ђурапчевић

Првостепеном пресудом Основном суду у Котору, Грујо Радоњић, тужилац Вишег државног тужилаштва у Подгорици, тренутно суспендован због вођења кривичног поступка, оглашен је кривим и осуђен на годину затвора због кривичног дјела зеленаштво, потврђено је "Дану". Судија Момирка Тешић изрекла му је и новчану казну у износу од 1.000 еура.

Истом пресудом Никола Пајовић осуђен је на пола године кућног затвора и новчану казну од 2.000 еура, док је Александра Ђурапчевић кажњена условно на шест мјесеци затвора на двије године и новчану казну од 1.000 еура, а Александар Ђурапчевић на годину и по затвора и новчану казну 1.000 еура.

Подсјетимо, овај предмет прво је био додијељен у рад подгоричком Основном суду, међутим, како се више судија изузело из предмета због приватног познанства са Радоњићем, предмет је додијељен Основном суду у Котору. Суђење је трајало три и по године. Сви оптужени негирали су кривицу и извршење кривичног дјела.

– Kао човјек и професионалац, кунем се у Бога и све своје намилије, да нијесам учинио ниједну радњу која ми се оптужницом ставља на терет, а која представља обиљежја кривичног дјела – казао је Радоњић током давања одбране у которском суду.

Поступак против Радоњића покренуло је Специјално државно тужилаштво. Међутим, како су оцијенили да у његовим радњама нема елемената дјела из њихове надлежности, предмет је уступљен Основном државном тужилаштву у Подгорици. У оквиру истраге у овом предмету, припадници Специјалног полицијског тима претресли су стан и кућу у власништву Груја Радоњића. Специјални полицијски тим прво је у поподневним сатима извршио претрес стана који Радоњић користи у Подгорици. Наводно, из објеката које користи изузета су одређена документа, а заплијењен му је и телефон.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 11:04