Вука Голубовић / -DAN
20/06/2022 u 09:01 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Након више од двије године, данас почиње суђење Вуки Голубовићу

Осим Голубовића, оптужницом су обухваћени и Дарко Малишић, Милан Голубовић и Момчило Саjичић

Суђење бившем предсjеднику беранске општине Вуки Голубовићу и jош шесторици оптужених за злоупотребу службеног положаjа данас ће почети у подгоричком Вишем суду, пред вијећем којим ће предсједавати судија Весна Ковачевић.

Осим Голубовића, оптужницом су обухваћени и Дарко Малишић, Милан Голубовић и Момчило Саjичић. За злоупотребу путем помагања терете се власник геодетске агенциjе Вучета Малишић, компаниjа Техностар и њен власник Жарко Барjактаровић.

Према оптужници, Вука Голубовић jе општински буџет оштетио за више од двадесет хиљада еура. Провjером финансиjске документациjе беранске општине, тужилаштво jе утврдило да jе Голубовић 2011. године, без правног основа, инвеститора, компаниjу Техностар изградња из Берана, ослободио плаћања накнаде за уређивање грађевинског земљишта.

Приликом контроле оптужнице, браниоци оптужених били су категорични да се поступак против њихових клиjената обустави jер су наводи оптужног акта, како су тврдили, неосновани.

Оптужница jе резултат кривичних приjава коjе су против Голубовића подниjели његови наследници на власти у том граду из коалиције "Здраво Беране". Оптужница је неколико пута враћана на допуну, њена контрола је трајала више од годину, а почетак суђења Голубовићу и осталим оптуженима одлаган је више од двије године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 09:36