/ - UNSPLASH, ILUSTRACIJA
10/11/2023 u 21:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Namamili ih u Crnu Goru, ostali bez 12,5 miliona dolara

U odlučujućem potezu, tim za bezbjednost Binance uspješno je uspio da zamrzne novčanik, efektivno obezbjedivši oko 11,8 miliona dolara ukradenih kripto sredstava

Grupa rukovodilaca firme Binance postali su žrtva sofisticirane šeme otmice i iznude tokom navodnog "poslovnog putovanja“ u Crnu Goru. Počinioci su, koristeći obmanjujuću strategiju, primorali ove rukovodioce da isprazne svoje kripto novčanike, što je rezultiralo zapanjujućim gubitkom od približno 12,5 miliona dolara, piše cryptobullsclub.com.

Sredstva, prvenstveno u obliku Tether-a (USDT), brzo su prebačena u novčanik na mreži Tron. Međutim, brza akcija i detaljna istraga od timova za sajber bezbjednost doveli su do značajnog napretka.

Praćenjem aktivnosti u lancu povezanih sa transakcijom, timovi su sarađivali sa različitim partnerima kako bi sproveli hitan odgovor.

U odlučujućem potezu, tim za bezbjednost Binance uspješno je uspio da zamrzne novčanik, efektivno obezbjedivši oko 11,8 miliona dolara ukradenih kripto sredstava.

"Ova brza intervencija naglašava rastuće mogućnosti bezbjednosti kriptovaluta i prevencije prevara", piše u tekstu.

Incident naglašava rizike povezane sa digitalnom imovinom, dok istovremeno pokazuje efikasnost brzog reagovanja i saradnje među timovima za kripto bezbjednost, prenosi RTCG portal.

Povraćaj tako značajnog dijela ukradenih sredstava ukazuje na važnosti hitne akcije u slučaju prevarnih aktivnosti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 13:38