/ -FOTO: ILUSTRACIJA
11/01/2023 u 19:01 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Napad na transrodnu osobu u Mateševu: Kolašincima će se ponovo suditi

Kolašinci su pretprošle godine pretukli trans muškarca na pragu njegove porodične kuće

Кolašincima Slavku Кeljanoviću, Radošu i Bogdanu Vukićeviću ponovo će se suditi u bjelopoljskom Višem sudu zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje.

Vrhovni sud Crne Gore uvažio je žalbe branilaca optuženih i ukinuo presudu koju je donio Viši sud iz Bijelog Polja.

Predmet je vraćen istom sudu na ponovno odlučivanje.

– Presudom Višeg suda preinačena je presuda Osnovnog suda iz Кolašina, tako da je S.К. osuđen na šest, a R.V. na četiri mjeseca zatvora. Optuženi B.V. je oslobođen optužbe jer nije dokazano da je izvršio krivično djelo koje mu je stavljeno na teret. Po nalaženju ovog suda izreka drugostepene presude je nerazumljiva i protivrječna sama sebi i razlozima presude. Nijesu dati razlozi o odlučnim činjenicama – navodi se u odluci.

Inače, trojica Кolašinaca su bili osuđeni u Osnovnom sudu u Кolašinu na po osam mjeseci zatvora.

Na jedinom pretresu kojem je prisustvovao oštećeni V.A., koji je inače transrodna osoba, kazao je, govoreći o napadu, da je kritične noći neko došao do njegove kuće u Mateševu.

Optuženi su negirali djelo koje im je stavljeno na teret, navodeći da nijesu krivi i da nemaju dodirnih tačaka sa događajem koji je predmet optužnice.

Prema optužnici, napad se desio 28. avgusta pretprošle godine oko 23 sata.

– Tri nepoznate osobe pretukle su trans muškarca na teritoriji opštine Кolašin. Napadači su kucali na vrata porodične kuće trans muškarca i kada je otvorio, silom ga izvukli ispred. Tom prilikom su ga izudarali i izvršili nasilničko ponašanje. Tu je pretučen, vrijeđan i ponižavan dok nije izgubio svijest – piše u optužnici.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. mart 2023 20:18