/ foto: srđa boljević
19/01/2023 u 14:06 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Uhapšen osumnjičeni: Bjekovića napao službenik

Osumnjičenom se na teret stavlja krivično djelo ugrožavanje sigurnosti koje je izvršio na štetu Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore

Zaštitinik ljudskih prava i sloboda Siniša Bjeković napadnut je danas u svojoj kancelariji, a pripadnici podgoričke policije preduzeli su aktivnosti iz svoje nadležnosti i lišili slobode P.T. (50).

Kako nezvanično saznajemo iz policije, slobode je lišen Predrag Tomašević.

- Potvrđujemo informaciju da je jutros došlo do nemilog dogadjaja u instituciji kada je zaštitnik Siniša Bjeković verbalno i fizički napadnut od strane jednog zaposlenog službenika. Nema razloga za zabrinutost povodom zdravstvenog stanja zaštitnika, koji se osjeća dobro- rečeno je za porta Dan iz kancelarije Ombudsmana.

Kako su nam kazali, budući da je događaj prijavljen nadležnim državnim organima, kako ne bi povrijedili bilo čija prava u postupku za sada ne mogu iznijeti više informacija.

- Njemu se na teret stavlja krivično djelo ugrožavanje sigurnosti koje je izvršio na štetu Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore Siniše Bjekovića. Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden postupajućem tužiocu na dalju nadležnost- saopšteno je iz Uprave policije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 21:56