foto: Ronioci Bijela / - FOTO: RONIOCI BIJELA
22/01/2023 u 13:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Prekinuta potraga za nestalim dječakom zbog loših vremenskih uslova

Peti dan potrage nije dao rezultate, a ekipe od osam sati bile na terenu

Potraga za trinaestogodišnjim dječakom, kojeg je u utorak uveče u blizini hotela Plaža talas povukao u more, danas je prekinuta zbog loših vremenskih uslova.

Pomoćnik direktora Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Žarko Lukšić kazao je da su se pogoršali vremenski uslovi, te da će potraga biti nastavljena sjutra.

Kako je ranije za portal Dan saopštio ronilac iz Regionalnog ronilačkog centra Bijela Danilo Mijajlović njihovi timovi su na terenu od osam sati, a uslovi su danas bili su bolji nego juče.

- Naši timovi su na terenu od osam sati. Danas su nešto bolji uslovi na moru nego juče. Imamo tri ronilačka tima uz asistenciju ronilaca službe zaštite i spašavanja Kotor, naveo je ranije Mijajlović.

Ranije je za RTHN pomoćnik direktora Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Žarko Lukšić, da će ekipe danas tražiti dječaka i u priobalju i u akvatorijumu hercegnovskog zaliva.

- Zbog nepovoljnih vremenskih prilika juče se moglo tragati samo sa kopna, koje će biti nastavljeno i danas. Ronioci su spremni, a i mi ćemo makar sa određenim dijelom plovila pretražiti more, koje se smirilo, što nam ide u prilog. Na putu smo ka Herceg Novom, potraga plovilima počinje u devet sati, kazao je Lukšić.

Lukšić je podjestio da je organizovana sveobuhvatna potraga u skladu sa nacionalnim Planom i Programom traganja na moru, u koju su uključene sve institucije, od državnih službi do privatnih kompanija, koje koordinisano, i na moru i na kopnu, pokušavaju pronaći nestalog dječaka.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 03:13