Увала Валданос / - Портал Дан
19/12/2021 u 09:43 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Наставља се потрага за несталим рибаром: Акција усмјерена ка отвореном мору

Установљено је да се ради о старијој особи, која је управљала са малим чамцем од три метра

Екипе из Управе за поморске сигурности и управљање лукама јутрос настављају потрагу за рибаром који је нестао код Валданоса. Данас је планирано да им се у акцији трагања придруже рониоци Регионалног ронилачког центра, Бијела, Херцег Нови. Из Управе поморске сигурности синоћ су сачекали да временске прилике дозволе и око 19 часова опет су активирали потрагу која је трајала до 22 сата, сазнаје портал Дан.

image

Трагање за несталим рибарем

- Портал Дан

- Уз координацију са НЦЦ Подгорица, извршена је претрага у времену од 19 до 22 часа са Фронтекс хеликоптером у САР зони од ријеке Бојене до увале Утјеха а према отвореном мору. Нису уочени нестала особа и чамац. Данас се наставља потрага са РЦУД рониоцима - казао је у изјави за портал Дан помоћник директора за сигурност пловидбе у Управи поморске сигурности и управљања лукама (УПСУЛ) Жарко Лукшић.

image

Трагање за несталим рибарем

- Портал Дан

Подсјећамо, Поморско-оперативи центар Управе поморске сигурности прексиноћ, у 19.15 сати, примио је информацију да се један пецарош предвече отиснуо на море у ували Круче код Старог Улциња, а да је породица изгубила сваки контакт са њим. Како су саопштили, установљено је да се ради о старијој особи, која је управљала са малим чамцем од три метра. Временски услови нису били повољни, јер је дувао јак сјеверо-источни вјетар који је на моменте достизао ударе и до 40 чворова. Такође, лоши временски услови на мору отежавали су потраку, која је у једном трену морала бити прекинута.

Акција трагања управо се наставља.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 02:40