Blažo Jovanić / SRĐA BOLJEVIĆ
10/07/2023 u 07:23 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nastavlja se suđenje Jovaniću u Višem sudu u Podgorici

Jovanić je iznoseći odbranu ustvrdio da zbog njegovih sudskih odluka niјe nastupila bilo kakva šteta po državu Crnu Goru

Saslušanjem okrivljenih danas će pred Višim sudom u Podgorici biti nastavljeno suđenje bivšem predsjedniku Privrednog suda Blažu Jovaniću, koјi јe iznoseći odbranu ustvrdio da zbog njegovih sudskih odluka niјe nastupila bilo kakva šteta po državu Crnu Goru.

Јovanić јe iznio tvrdnju da je tužilac Lidija Mitrović, koja јe protiv njega podigla optužnicu, a koјa јe u međuvremenu suspendovana, postupala nezakonito, da je njegov rad bio transparentan i da je sve vezano za postupke koje je vodio objavljivao u skladu sa zakonom u Službenom listu Crne Gore.

Kazao je da se niko od stranaka u osam postupaka koje je vodio, a koje je SDT obuhvatilo ovom optužnicom, nije žalio na odluke, te da mu je onemogućen uvid u spise predmeta.

– Pružiću pravnu argumentaciju da su neosnovane tvrdnje tužiteljke da je nastala šteta za bilo koјeg stečajnog dužnika ili povjerioca u ovim postupcima. Optužnica ne pruža nijedan dokaz da sam pribavio protivpravnu imovinsku korist – kazao јe Jovanić tokom iznošenja odbrane.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 10:40