Илустрација / Дан
01/06/2022 u 09:00 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Настављено суђење полицајцима због примања и давања мита: Тврде да на снимцима није њихов глас

Тврдимо да у свом послу никада нијесмо узимали новац да бисмо било коме омогућили нешто незаконито, саопштили су Дашић и Груда износећи одбрану

Пред Вишим судом у Бијелом Пољу настављено је суђење службеницима граничне полиције из Берана Алмиру Груди (46) и Дарку Дашићу (47), који су ухапшени у акцији „Лимес“ због сумње да су примали мито. Суди се и Рожајцу Бахтијару Мурићу, коме се на терет ставља извршење кривичног дјела давање мита.

Груда и Дашић су на главном претресу негирали извршење кривичног дјела, тврдећи да окривљеног Мурића познају само из виђења и да с њим нису радили ништа што је у супротности са законом.

– Апсолутно не признајемо дјело и кривицу. Са Мурићем се познајемо само из виђења. Знамо да га зову Командир. Тврдимо да у свом послу никада нијесмо узимали новац да бисмо било коме омогућили нешто незаконито – саопштили су Дашић и Груда износећи одбрану пред кривичним вијећем којим предсједава судија Драган Мрдак.

Тарифа од 10 до 60 еура

У оптужници се наводи да су оптужени у кратком временском интервалу у шест наврата омогућили Н.Н. лицима, као и Бахтијару Мурићу, да из Републике Србије у Црну Гору мимо граничних прелаза пренесу разну врсту робе (цигарете, кафу, текстилну робу, паприке...) не вршећи службене радње које су морали да изврше, односно да их спријече да робу пренесу преко царинске линије.

– За то су узимали од 10 до 60 еура по појединачном преласку – наводи се у оптужници.

На претресу су пресушани телефонски разговори, након којих су два гранична полицајца саопштила да не препознају да су у питању њихови гласови. Трећеокривљени Мурић је казао да нема његовог гласа, док је одбрана оптужених казала да су снимци неразговјетни и нејасни, из чега се закључује да оно што је наведено у оптужници није тачно.

Суђење се наставља 28. јуна у 8.30 сати.

Према оптужници, Груда и Дашић су од 11. јула до 31. октобра 2019. године, приликом обављања службених дужности које подразумијевају надзор државне границе, захтијевали и примали мито – новчана средства од више непознатих лица која кријумчаре акцизну и другу робу разне намјене у већим количинама са територије Републике Србије на територију Црне Горе и обратно, а заузврат су пропуштали да предузму службене радње.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 16:04