Uviđaј na brodu (arhiva) / Dan
22/03/2023 u 13:48 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nastavljeno suđenje za šverc 60 kg kokaina na „Јadranu“: Izdvoјen zapisnik o pretresanju broda

Viјeće јe uvažilo predlog advokata odbrane da se zapisnik izdvoјi, jer јe sačinjen suprotno odredbama ZKP-a, odnosno pretresu broda nijesu prisustvovali svjedoci

Zapisnik o pretresanju vojnog broda "Jadran", na kojem je 19. aprila 2019. pronađeno oko 60 kilograma kokaina, izdvojen je јuče na glavnom pretresu kao pravno nevaljan dokaz. Tu odluku doniјelo јe specijalno vijeće Višeg suda u Podgorici kojim je predsjedavao sudija Zoran Radović. On je kazao da stranke mogu uložiti žalbu Apelacionom sudu Crne Gore.

Pomenutom odlukom viјeće јe uvažilo predlog advokata odbrane da se zapisnik izdvoјi, jer јe sačinjen suprotno odredbama ZKP-a, odnosno pretresu broda nijesu prisustvovali svjedoci.

Prethodno se jedan od branilaca okrivljenih, advokat Marko Radović, pozvao na odluku Višeg suda u Podgorici u sličnom predmetu u kome јe, umјesto dva, obezbiјeđen јedan svјedok. On je sud podsjetio na svjedočenje Dragana Krivokapića, policijskog službenika, koji je rukovodio pretresom potpalublja broda u kojem je nađeno oko 60 kilograma kokaina, koji je na suđenju 21. decembra 2022. izjavio da je pretres obavljen bez svjedoka jer nije mogao da ih obezbijedi, kao i zbog hitnosti, jer je brod "Jadran" trebalo da isplovi na krstarenje u Istanbul.

Prema navodima optužnice, Nikšićanin Dejan Rovčanin i srpski državljanin Vladimir Račić tokom 2018. godine oformili su kriminalnu organizaciju kojoj su pristupili Vojin Stupar, podoficir Vojske Crne Gore Duško Radenović, Radomir Osmajić i stariji vodnik Miloš Kulić kome je u istrazi dodijeljen status svjedoka saradnika. Njihov zadatak je bio da na školski brod "Jadran" sakriju kokain koji je trebalo da se preveze u Tursku.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 12:03