СДТ издало налог да се Кнежевић саслуша / Фото: гов.ме
14/05/2022 u 08:20 h
Bojana BožovićBojana Božović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Не зна се је ли Кнежевић суспендован

Грађански активисти тврде да Петар Кнежевић, службеник Противтерористичке јединице, не долази на посао

Министарство унутрашњих послова и Управа полиције још увијек нијесу саопштили да ли је старјешина Противтерористичке јединице Петар Кнежевић суспендован из службе до окончања актуелних провјера које се тичу аудио-снимака у којима, наводно, говори о акцији полиције на Цетињу на дан устоличења митрополита Јоаникија, саопштили су грађански активисти Александар Зековић и Светлана Пајовић Мусић. Према њиховим информацијама, Кнежевић већ неколико дана не долази на посао. Како су навели, ако је ријеч о суспензији, ту одлуку поздрављају.

– Врховном државном тужилаштву Црне Горе, 30. априла 2022. године, доставили смо три аудио-снимка који указују на постојање сумње да лице које говори, а тврди се да је то наводно старјешина Противтерористичке јединице (ПТЈ) Управе полиције Петар Кнежевић, починио кривично дјело – наводе Зековић и Пајовић Мусић.

Они тврде да је Кнежевић одбио позив Унутрашње контроле полиције да се подвргне полиграфском тестирању и жале што га на то нијесу позвали и министар унутрашњих послова Филип Аџић и директор Управе полиције Зоран Брђанин, као кључни професионални ауторитети у полицијској организацији.

– На припаднике ПТЈ и Посебне јединице полиције врше се одређени притисци како би се идентификовале особе које су снимиле објављене и друге, најављене, снимке. Уколико снимци заиста нијесу аутентични, како се тврди, онда су непотребне исљедничке радње, притисци и пријетње према службеницима Управе полиције – наводе Зековић и Пајовић Мусић, који тврде да не покушавају да скрену пажњу са случајева "Меденица" или "Јованић", "како се воли представити од стране нових владајућих и подржавајућих партија".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 05:50