/ FOTO: RTCG.ME
17/11/2021 u 18:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Нелегална експлоатација шљунка: Приведени Петровић, Мараш, Кликовац и Мугоша

Полиција је контролисала 12 локација, тада је било приведено више пословођа и радника који су затечени на тим локацијама

Полиција је, за сада, лишила слободе четири лица, по налогу дежурног државног тужиоца у Основном дрзавном тужиластву у Подгорици и сјутра ће бити спроведени на саслушање, казао је за портал Дан основни државни тужилац Вукас Радоњић.

- Биће саслушани а кривична дјела противправно заузимање земљишта и недозвољно бављење привредном, банкарском, берзанском и дјелатношћу осигурањ- казао нам је Радоњић.

Приведено десетак особа због нелегалне експлоатације шљунка

Власник предузећа Цијевна комерц Данило Петровић, директор фирме Пе-Мар Предраг МарашЈовица Кликовац и Миливоје Мугоша, били су данас приведени ради информативног разговора због нелегалне експлоатације шљунка из корита ријека Мораче и Цијевне и противправног заузимања државног земљишта. Према незваничним информацијама, полиција је трагала и за директорицом Монтенегро петрола Андреом Шушкавчевић Нововић.

Полиција је контролисала 12 локација, градилишта. Том приликом приведено је више пословођа и радника који су затечени на тим локацијама. Полиција је контролисала и предузећа Дева, Цијевна комерц и Челебић, али су они посједовали одређену папирологију која ће бити предмет провјера, писао је данас РТЦГ.

Након што тужилаштво провјери документација основни државни тужилац ће на основу доказа одредити да ли у поступању фирми постоје основи сумње да је извршено кривично дјело. 

Према сазнањима портала РТЦГ полиција је контролисала и градилишта Бемакса, али тамо није затекла раднике. Акција се наставља, а незваничне процјене показују да је причињена вишемилионска штета.

Подсјетимо, извориште Боље сестре годинама је угрожено због ископавања шљунка из Мораче. Од 2005. до данас ниво издашности је опао за двије трећине, чиме је узгрожено санбдијевање водом црногорског приморја.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 07:02