/ foto ilustracija: NENAD MANDIĆ
02/10/2022 u 15:19 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nema pritvora za bivšeg službenika Ministarstva inostranih poslova

Bivšem službeniku Ministarstva inostranih poslova Crne Gore Radomiru Sekuloviću nije određen istražni pritvor, a osumnjičen je zbog držanja oružja

Bivšem  službeniku Ministarstva inostranih poslova Crne Gore Radomiru Sekuloviću nije određen istražni pritvor, potvrđeno je za portal Dan.

On je nedavno bio uhapšen tokom akcije koju je crnogorska policija sprovela, a koja je usmjerena na borbu protiv organizovanog kriminala. Pretresi su tada izvršeni na više lokacija, a od jedne osobe je oduzeto više hiljada dolara. Sekulović se sumnjiči zbog pištolja koji je posjedovao.

MUP i ANB: Aktivnosti protiv uticaja stranih službi, zabrana ulaska u CG za 28 osoba

Dvije osobe uhapšene su zbog sumnje da su učinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i špijunaža, saopštio je nakon akcije portparol Specijalnog državnog tužilaštva Vukas Radonjić.

Radonjić je kazao da je na zahtjev SDT-a, podnijetog na osnovu obavještenja koje je prikupila i dostavila Agencija za nacionalnu bezbjednost, a po naredbi Višeg suda u Podgorici, policija izvršila pretres stanova i drugih prostorija više građana, zbog osnova sumnje da su učinjena krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i špijunaža.

- Nakon pretresanja, dva lica su lišena slobode, i protiv njih je policija podnijela krivične prijave Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) u Podgorici- rekao je tada Radonjić.

On je kazao da je izviđaj za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i špijunaža u toku, pred ODT-om, a zbog zaštite interesa postupka, ne može se dati više podataka

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore saopšteno je nedavno da "u sklopu kontinuiranih i koordinisanih aktivnosti koje sprovode MUP i ANB, a u okviru svojih zakonskih ovlašćenja preduzete su mjere i radnje u cilju uskraćivanja boravka i zabrane ulaska za 28 stranih državljana".

- Kroz operaciju koju je sprovela Agencija za nacionalnu bezbjednost predmeta lica su indicirana kao nosioci malignog uticaja sprovedenog za interese stranih službi. MUP i ANB će zajedno sa ostalim crnogorskim institucijama nastaviti da prate bezbjednosne rizike i u skladu sa tim preduzimati sve raspoložive mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju zaštite nacionalne bezbjednosti i interesa Crne Gore- saopšteno je iz MUP-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 11:21