/ - илустрација УП твитер
15/12/2021 u 10:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Нерегистрована возила: Санкционисано 575 возача

Из саобраћаја је искључена 372 возила, наводе из Управе полиције

Управа полиције је у сарадњи са Националним бироом осигуравача Црне Горе и Машинским факултетом – Центром за едукацију у друмском саобраћају, у периоду од 1. до 10. децембра, реализовала акцију појачане контроле саобраћаја „Стоп за нерегистрована возила“.  Током трајања акција припадници полиције су на територији Црне Горе контролисали 6.965 возила и возача. 

- Од укупног броја контролисаних возача полицијски службеници су санкционисали 575 возача и то 540 издавањем прекршајног налога, док је против 35 правних лица поднијета прекршајна пријава.  За вријеме акције 372 возила су искључена из саобраћаја. Имајући у виду да је евидентно учешће у саобраћају значајног броја возила којима је истекла важност саобраћајне дозволе, још једном апелујемо на све возаче да у складу са законом благовремено региструју своја возила и тако избјегну трошкове плаћања новчаних казни- наводе из Управе полиције.

Такође, у случају изазивања саобраћајних незгода са нерегистрованим возилма, возачи су  дужни  регресно надокнадити новчани износ који је  Национални биро осигуравача Црне Горе претходно исплатио другим учесницима  у незгоди на име надокнаде штете.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 20:17