foto: patrola CG / -FOTO: PATROLA CG
12/01/2023 u 10:19 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nesreća u tunelu Lokve: Čeka se nalaz vještaka, uzimaju se izjave od doktorice

Imamo informaciju da stradala osoba nije davala znake života kada je stigla Hitna pomoć, a, s druge strane, tvrdnje su da je pomenuta osoba tada bila živa, kazao je Lukač

Portparol Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju Hasan Lukač kazao je da se sprovode aktivnosti u vezi sa utvrđivanjem okolnosti teške saobraćajne nesreće u tunelu Lokve u kojoj je smrtno stradako S.К. (29) iz Rožaja.

Teška nesreća u tunelu Lokve, poginuo mladić iz Rožaja

– Prikupljamo sve informacije u odnosu na ovaj slučaj. Izuzećemo sve snimke koji su se pojavili i sve podrobno ispitati. Čeka se još uvijek nalaz vještaka medicinske struke, obducenta. To je ključni dokaz. S jedne strane, imamo informaciju da stradala osoba nije davala znake života kada je stigla Hitna pomoć, a, s druge strane, tvrdnje su da je pomenuta osoba tada bila živa. Da bismo utvrdili istinu i otklonili svaku sumnju, angažovan je vještak da uradi obdukciju i utvrdi istinu, kazao je Lukač za "Dan".

(VIDEO) Uznemirujući snimci iz tunela Lokve: Hitna pomoć nije htjela da preuzme povrijeđenog?

On je dodao i da će biti uzete izjave od medicinskog osoblja, kao i od pripadnika policije koji su bili na licu mjesta.

Formiran predmet nakon objavljivanja snimka nesreće u tunelu Lokve

– Naloženo je da se prikupe obavještenja od svih učesnika u tom događaju. Uzeće se izjave od doktorice, dva tehničara, policajaca koji su vršili uviđaj, kao i od svih lica za koja smatramo da je to potrebno radi razrješenja ove krivično-pravne situacije. Кada sve to prikupimo, a posebno nalaz vještaka, moći ćemo da damo izvještaj, rekao je Lukač.

Zbog saobraćajne nesreće u tunelu Lokve, rješenjem predsjednika Osnovnog suda u Beranama i sudije za istragu Ivana Došljaka, a na predlog Osnovnog državnog tužilaštva, određen je pritvor u trajanju do 30 dana A.C. iz Berana.

Na društvenim mrežama se pojavio snimak na kom se vidi kako jedan broj lica optužuje Hitnu pomoć iz Berana da, navodno, nijesu htjeli da prevezu povrijeđeno lice.

Iz Ministarstva zdravlja su osudili širenje uznemirujućih snimaka i pozvali da se poštuje obrazloženje Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u kom se navodi da je kod jedne osobe na licu mjesta konstatovana smrt, i da se, poštujući zakon, stradalo lice moralo ostaviti na mjestu nesreće zbog uviđaja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

30. april 2024 07:11