Sa ranije konferencije sindikata / DAN - DAN
28/09/2022 u 20:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nezavisni sindikat policije: Kazne za napad na policajce da budu značajno oštrije

Dobijanjem veće zaštite i podrške policijski službenici će moći u svakodnevnom radu na kvalitetniji način da štite sve građane ove države

Nakon bezbrojnih napada na policijske službenike, od verbalnih do teških fizičkih, na red su došle i naše porodice, navode iz Nezavisnog sindikata policije. Kako ističu, bacanje bombe na porodičnu kuću policijskog službenika je vrlo jasan pokazatelj kuda ide ovo društvo.

- Ako smo dovoljno zreli, pametni, odlučni i sposobni ovaj događaj će nam svima biti nauk za budućnost. Svi državni organi treba pod hitno da udruže snage i odlučno stanu na put svakom devijantnom ponašanju koje narušava mir bilo kog građanina. Nezavisni sindikat policije će insistirati na izmjeni i doslednoj primjeni zakonskih akata koji se tiču kaznene politike prema učiniocima krivičnih djela na štetu policijskih službenika, ističu u saopštenju.

(FOTO) Koljenović pucao na policiju, pa preminuo od posledica ranjavanja

Kako navode, dobijanjem veće zaštite i podrške policijski službenici će moći u svakodnevnom radu na kvalitetniji način da štite sve građane ove države.

- Kaznena politika mora da bude značajno oštrija, za povratnike ne mogu da postoje olakšavajuće okolnosti a napadači na bilo čiji život ne smiju prolaziti sa malim kaznama i slobodno se šetati ulicama kuda koračaju obični, mirni građani. Sloboda je osnovno ljudsko pravo i ono nema cijenu a država je garant tih prava. Bezobzirnost i osjećaj moći kriminalnih struktura su sve veći a to najbolje ilustruje jučerašnji događaj u kome počinilac krivičnog djela ne preza da vatrenim oružjem napadne više policajaca i ugrozi njihove živote. Kriminalci su očigledno odlučili da u ovom društvu niko ne može biti siguran. Ni učitelj, ni doktor, ni trgovac. Čak ni policajac, onaj za koga svi kažu da je napad na njega napad na državu. Dakle, na državi je da kriminalcima pokaže da oni ipak nisu toliko moćni. Ili jesu, zaključuje se u saopštenju Nezavisnog sindikata policije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. decembar 2022 06:08