Nezavisni sindikat policije: Policajci na Cetinju postupali po zakonu / - SKRINšOT
16/08/2022 u 18:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nezavisni sindikat policije: Policajci na Cetinju postupali po zakonu i ovlašćenjima

Sindikat pozvao javnost Crne Gore da ne donosi preuranjene zaključke i osude i svi zajedno sačekamo rezultate zvanične istrage

Nezavisni sindikat policije pozvao je javnost Crne Gore da ne donosi preuranjene zaključke i osude i svi zajedno sačekamo rezultate zvanične istrage ponašanja policije u slučaju na Cetinju.

"Tek nakon toga, imajući sve činjenice, moći ćemo svi zajedno da napravimo ozbiljnu analizu čitavog događaja", poručuju iz Sindikata.

"Ako je i bilo propusta, njih svakako treba utvrditi, pažljivo analizirati i spriječiti njihovo ponavljanje", navode iz Sindikata i ocjenjuju da "osuđivati policiju unaprijed bez dokaza i zvanične istrage, može biti zlonamjerno i tendenciozno.

Ocjenjuju da je "iz do sada raspoloživih činjenica koje je prezentovala Uprava policije jasno da su policijski službenici postupali u skladu sa zakonom i ovlašćenjima koja imaju".

Kako ukazuju, hrabra i nesebična reakcija kolega iz Odjeljenja bezbijednosti Cetinje zaslužuje poštovanje i duboki naklon.

"Ići direktno na puščanu cijev nije nimalo lako, ali to neki ne žele da priznaju ili prosto neće jer im to nije interes", ističu u saopštenju.

Oni podsjećaju da "već dugi niz godina upozoravaju na vrlo loše stanje sredstava i opreme, da nedostaje zaštitna oprema, da je materijalni status policijskih službenika poražavajući, ali MUP, Vlada i drugi donosioci odluka nisu imali sluha za nas".

"Podrška je godinama samo deklarativna, a status policije sve gori i gori", kažu u Nezavisnom sindikatu policije i pitaju "da li je vrijeme da ih neko čuje?"

Sindikat poručuje da su "mnogo puta policajci za ovu državu i njene građane postavili glavu tamo gdje drugi ne bi  nogu" i dodaje da će "i dalje biti tako jer policija ne bježi od odgovornosti".

"Uvijek i svuda gdje bude trebalo građani mogu da računaju na zaštitu policijskih službenika i to građani znaju i to je nama najvažnije", poručili su iz Nezavisnog sindikata policije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:58