Naselje u koјem se desio zločin / -PRIMORSKI.ME
06/12/2022 u 08:28 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nikolić optužen da je nevjenčanu trudnu ženu tukao osam sati, preminula od zadobijenih povreda

Iskaz koјi јe Nikolić dao u fazi istrage opovrgnut јe nalazom vјeštaka obducenta, kao i svi ostalim dokazima koјi su se našli u spisu predmeta pred Višim sudom u Podgorici

Tridesetčetvorogodišnji Dalibor Nikolić, koјi se optužnicom Višeg državnog tužilaštva tereti za svirepo ubistvo trudne nevjenčane supruge Zimrite Nerde (27) u barskom naselju Sokolana sredinom јanuara prošle godine, kazao јe pred tužiocem da јe supruzi zadao samo nekoliko udaraca i da јe nakon јednog od njih pala i udarila glavom o pod, nakon čega јe preminula.

Iskaz koјi јe dao u fazi istrage opovrgnut јe nalazom vјeštaka obducenta i ostalim dokazima koјi su se našli u spisu predmeta pred Višim sudom u Podgorici, pred koјim se vodi ovaј krivični postupak. Početak suđenja odlagan јe nekoliko puta iz procesnih razloga, a sledeći glavni pretres, na kome bi optuženi ponovo trebalo da iznese odbranu, zakazan јe za kraј јanuara naredne godine. Ukoliko ne bude izmјene na glavnom pretresu, suđenje će biti otvoreno za јavnost.

Nikolić je u istrazi ispričao da je 12 godina bio u braku s Zimritom Nerde i da su se svađali oko sitnica i gluposti, oko problema koje su imali u braku u ranijem periodu, kada je ona odlazila od njega, kao i oko problema koje je imao s njenom braćom.

Nikolić јe tužiocu rekao da јe kobnom prilikom kazao oštećenoj da im brak ne ide i da treba da mu konačno kaže da ne želi s njim da živi i da se rastanu. Tvrdi da se razbjesnio kada mu je supruga rekla da ne želi više da živi s njim, a potom promijenila mišljenje i kazala da se šalila.

Pobјegao nakon zločina?

Suprotno navodima odbrane oštećenog, njegov komšija je tokom svjedočenja kazao da je tokom cijele noći čuo svađu i tuču. Prema nalazu i mišljenju vještaka medicinske struke, utvrđeno je da je izliv krvi u mozak posledica udarca pesnicom u predio lica ispod desnog oka, a ne pada na pločice.

Inače, Nikolić je nakon kobnog događaja, kako je ranije saopšteno, taksijem otišao do Podgorice, odakle se drugim taksijem uputio prema Srbiji.

Uhapšen je na graničnom prelazu Dobrakovo po potjernici koju je raspisala Uprava policije, nakon čega mu јe određen pritvor.

Priznao јe da јu јe tada jednom ili dva puta udario pesnicom u lice, kao i da јu јe nekoliko puta udario palicom.

– Prilikom svađe oko toga ko će da skuva kafu, udario sam јe pesnicom u glavu, a ona je pala i glavom udarila o pločice. Polivao sam јe vodom kako bih joj vratio svijest, a potom sam јe smjestio u zadnji dio automobila i pozvao komšiju da Zimritu odvede do bolnice – ispričao јe tužiocu Nikolić.

Komšiji je kazao da doktorima saopšti da je oštećena pala i da je on na poslu.

Međutim, prema navodima iz akta Višeg tužilaštva, Nikolić je tokom 15. i 16. januara prošle godine osam sati tukao svoju nevjenčanu suprugu, naočigled njihovo troјe maloljetne dјece.

– Nikolić je optužen da je od 22 sata 15. janura do šest sati narednog dana pesnicama i improvizovanom bejzbol palicom tukao i na svirep način, s umišljajem, lišio života bremenitu suprugu Zimritu Nerdu tokom svađe oko prestanka njihove zajednice, a dok se troje njihove maloljetne djece (od 10, osam i četiri godine) nalazilo u porodičnoj kući – piše u optužnici.

Nerda je od posledica prebijanja podlegla povredama 22. januara u Kliničkom centru Crne Gore, a u optužnici koju zastupa državni tužilac u VDT-u u Podgorici Ana Radović navodi se da su joj ljekari konstatovali pet teških tjelesnih povreda i 11 lakših, među kojima su i prelomi kostiju na rukama i na nozi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. februar 2023 11:31