/ илустрација: Ж.Б.
18/11/2021 u 18:15 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Никшићанин оптужен за покушај убиства рођака због дрва

Ђ. М. је, како је навела виша државна тужитељка Данка Ивановић Ђерић, 21. октобра 2020. године око 21.00 часова, са умишљајем покушао да лиши живота Ђ. В. и Ђ. М.

Због убиства у покушају судиће се оптуженом Ђ. М. (Мило Ђурђевац) из Никшића. Он је, како је навела виша државна тужитељка Данка Ивановић Ђерић,  21. октобра 2020. године око 21.00 часова, са умишљајем покушао да лиши живота Ђ. В. и Ђ. М. 

- Дошао је возилом марке ,,passat“, никшићке регистрације. Када је изашао возила, након краћег конфликта са оштећенима, из пиштоља марке ,,ЦЗ“, кал. 9 мм, са два оквира у којима се налазило 11 комада муниције фабричког броја 63738, којег је неовлашћено држао на јавном мјесту, испалио метак у правцу оштећених. Прво је Ђ. В. тешко ранио, након чега је испалио метак у правцу Ђ. М. и тешко га ранио- наведено је оптужницом.

Терети се да јеизвршио кривично дјело тешко убиство у покушају из члана 144 тачка 8 у вези члана 20 Кривичног законика Црне Горе, у стицају са кривичним дјелом недозвољено држање оружја и експлозивних материја из члана 403 став 1 Кривичног законика Црне Горе.

Како је раније писао Дан, Никшићка полиција ухапсила је Мила Ђурђевца (53) због сумње да је ранио рођаке Милију  и његовог сина Владимира. Пуцњава се догодила непосредној близини породичне куће Милије, у засеоку Сеоца у мјесту Луково, тринаест километара удаљеном од Никшића.

– Припадници Центра безбједности Никшић лишили су слободе М.Ђ. (52) и Б.Ђ. (45) из Никшића због постојања основане сумње да су извршили кривично дјело тешко убиство у покушају у стицају са кривичним дјелом недозвољено држање оружја и експлозивних материја – саопштили су ranije из полиције.

Према раниjим незваничним сазнањима „Дана”, пуцњави је претходила свађа, а онда и туча иначе блиских рођака и комшија. Отац и син су, наводно, претходних дана сјекли дрва за огрев у рејону Сеоца, а тврдња њихових рођака да су то радили на њиховом посједу била је повод за свађу и тучу у којој је, како сазнајемо, учествовало још неколико лица.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 17:22