/ - FOTO ILUSTRACIJA UPRAVA POLICIJE
18/05/2023 u 09:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nikšić: Policija oduzela pušku, revolver i eksploziv

Na teritoriji koju svojom nadležnošću obuhvata Regionalni centar bezbjednosti „Zapad“, od 8. maja do danas, građani su predali 17 pištolja, revolver, devet pušaka, 1.220 komada municije, četiri ručne bombe i osam detonatorskih kapisli

Nikšićka policija je, u nastavku aktivnosti koje se kontinuirano sprovode na pronalasku oružja u ilegalnom posjedu, izvršili pretrese u Nikšiću i koddvije osobe pronašla oružje.

Kod  S.M. (43) iz Grahova pronađena je puška, 50 metara detonirajućeg i 50 metara sporogorećeg štapina, četiri kilograma eksploziva, 12 komada lovačkih patrona i okvir bez municije.

- Takođe, u odvojenim aktivnostima policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su shodno naredbi Osnovnog suda u Nikšiću izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi R.Š. (65) iz Nikšića. Pronađen je revolver u ilegalnom posjedu. U odnosu na oduzete predmete Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću će se izjasniti o pravnoj kvalifikaciji i postojanju eventualnog krivičnog djela nakon izvršenog vještačenja u Forenzičkom centru Uprave policije i dodatno prikupljenih obavještenja- navode iz policije.

Osim toga, na teritoriji koju svojom nadležnošću obuhvata Regionalni centar bezbjednosti „Zapad“, od 8. maja do danas, građani su shodno akciji koju sprovodi Uprava policije „Poštuj život, vrati oružje“ dobrovoljno predali 17 pištolja, revolver, devet pušaka, 1.220 komada municije različite vrste i kalibra, četiri ručne bombe i osam detonatorskih kapisli.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 01:31