Uprava policije / - UPRAVA POLICIJE
04/01/2023 u 15:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nikšićanin osumnjičen da je bacio bombu na restoran "Salvador"

Sumnja se da je on 23. novembra u ranim jutranjim časovima, zajedno sa A. M. (35) aktivirao eksplozivnu napravu od koje je nastala materijalna šteta na tom objektu

Policija je rasvijetlila podmetanje eksplozivne naprave na ugostiteljski objekat "Salvador" i uhapsila F. Đ. (30) iz Nikšića.

Kako su saopštili, sumnja se da je on 23. novembra u ranim jutranjim časovima, zajedno sa A. M. (35) aktivirao eksplozivnu napravu od koje je nastala materijalna šteta na tom objektu, ali i na više njih u neposrednoj blizini.

U sklopu navedenih aktivnosti policija je izvršila pretrese i na dvije lokacije, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto 11 komada municije različite vrste i kalibra. Po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici uhapšen je B.M. (35) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

- Osim toga, aktivnost na rasvjetljavanju krivičnih djela iz navedene oblasti rezultirale su identifikovanjem osobe koja je 2. novembra podmetnula požare na jedno vozilo u vlasništvu J.D. Krivična prijava je podnijeta protiv A.M. (35) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u produženom trajanju, on se nalazi u bjekstvu i za njim je raspisana nacionalna potraga, dodaju iz policije.

A. M. se sumnjiči da je učestvovao i u aktiviranju eksplozivne naprave na ugostiteljski objekat "Salvador" zajedno sa F. Đ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 17:58