Чекић судски / - INTERNET
05/03/2022 u 11:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Новчане казне за Украјинке за ремећење јавног реда и мира

Окривљене су претходне вечери ометале више полицијских службеника док су вршили легитимисање и привођење већег броја лица испред једног угоститељског локала у Будви, каже Ђукановић

Дана 4.3.2022. године у хитном поступку судија Катарина Вујачић Вуксановић изрекла је окривљеним Y.K. (1993) и R.Y (1984), држављанкама Украјине за по два прекршаја из чл.11.ст.1 Закона о јавном реду и миру новчане казне у износу од по 1.300 еура, каже Марко Ђукановић, вршилац дужности предсједника суда и судија портпарол.

- Окривљене су претходне вечери ометале више полицијских службеника док су вршили легитимисање и привођење већег броја лица испред једног угоститељског локала у Будви. Окривљена Р.Y је платила новцану казну одмах, док је окривљена Y.K. платила дио новчане казне. Неплаћени дио новчане казне у њеном случају замијењен је казном затвора у трајању 35 дана, па је у року одмах упућена на издржавање казне - наводи предсједник суда.

Како је истакао, дана 5.3.2022. године судија одјељења у Котору Јелена Станишић је окривљеном С.Д. из Тивта (1979) изрекла казну затвора у трајању од 21 дана због тога што је истог дана у  00:40 часова у Тивту у насељу Белани упрваљао возилом под дејством акохола у организму у концентацији од 3,16 г/кг . Уз казну му је изречена заштитна мјера забране  управљања возилом у трајању од 4 мјесеца и 3 казнена бода.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 16:06