/ - FOTO: ŽANA BOJANIć
20/05/2023 u 07:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nove bezbjedonosne mjere u Osnovnom sudu: Više policajaca, kontrola na ulazu

Kako kažu, potrebno je ukazati da je postojeća zgrada suda nefunkcionalna i neodgovarajuća potrebama najvećeg osnovnog suda u Crnoj Gori, usled čega su i sva rješenja za bezbjedonosna pitanja uslovljena postojećim prostornim kapacitetima

Povećan broj policajaca na ulazu u zgradu Osnovnog suda u Podgorici, ručni detektor za kontrolu osoba koje ulaze u sud, policajci i u ostalim djelovima zgrade neke su od preduzetih bezbjednosnih mjera u ovoj ustanovi nakon eksplozije bombe na ulazu u sud početkom marta ove godine. Tom prilikom, jedna osoba je stradala a devet je povrijeđeno.

To su, kako je saopšteno Portalu RTCG iz Osnovnog suda mjere preduzete u cilju poboljšanja bezbjednosti zgrade suda, kao i svih lica koja borave u njoj.

- Ukazujemo da je svakako moguće postaviti detektore za metal, te preduzeti i druge mehanizme koji bi doprinijeli povećanju bezbjednosti, u kojem pravcu su i nastavljene aktivnosti započete prethodne godine, gdje će se uz pomoć američke ambasade u Crnoj Gori obezbijediti odgovarajuća tehnička sredstva radi unapređenja bezbjednosti suda -kazali su iz Osnovnog suda.

Kako kažu, potrebno je ukazati da je postojeća zgrada suda nefunkcionalna i neodgovarajuća potrebama najvećeg osnovnog suda u Crnoj Gori, usled čega su i sva rješenja za bezbjedonosna pitanja uslovljena postojećim prostornim kapacitetima.

Kažu da je održan niz sastanaka sa ministrom pravde Markom Kovačem i predstavnicima Uprave policije, na kojima je raspravljano o najboljim rješenjima za pitanje bezbjednosti zgrade suda.

- Na sastanku predsjednika sudova održanom 5. maja.2023. godine u Vrhovnom sudu Crne Gore, nakon diskusije o bezbjednosti sudova, donijet je zaključak da se uputi apel Upravi policije i Ministarstvu unutrašnjih poslova da radni tim zadužen za pitanje bezbjednosti u sudovima, intenzivira rješavanje ovog problema, nakon čega je i održan sastanak radnog tima, 16. maja 2023. godine -saopšteno je iz Osnovnog suda.

Što prije obezbijedi prisustvo policajaca u zgradama sudova

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. oktobar 2023 04:50