Адвокатска комора
12/07/2021 u 14:51 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Нови преговори: Радне групе Владе и Адвокатске коморе анализираће закон о фискализацији

Састанак је протекао у конструктивној размјени мишљења, а након дискусије стране су се сагласиле у неколико будућих корака

Одржан је састанак између представника  Адвокатске коморе Црне Горе, Министра унутрашњих послова и руководиоца  Министарства правде, људских и мањинских права, Сергеја Секуловића и представницима Министарства финансија и Владе.

Нови преговори: Сјутра састанак Адвокатске коморе са Секуловићем и Министарством финансија

Састанак је протекао у конструктивној размјени мишљења, а након дискусије стране су се  сагласиле у неколико будућих корака:

-формирати паритетне радне групе од представника Владе Црне Горе и Адвокатске коморе Црне Горе, које ће  радити на анализи Закона о фискализацији у промету производа и услуга до краја календарске године;

-при томе, радне групе ће извршити анализу свих елемената Закона укључујући његов назив и садржину и друга правна рјешења, која ће у цјелости уважити специфичности адвокатске дјелатности,  прописане  чланом 21 Устава Црне Горе.

Подсјећамо, након пребројавања гласова адвоката Адвокатске коморе Црне Горе, 8.7.2021. објављена је званична одлука већине адвоката да се наставља штрајк. Како је тада за портал Дана казао предсједник Адвокатске коморе Црне Горе Здравко Беговић, из те институције су спремни за даље преговоре и свјесни су тежине ситуације.

Подсјећамо, адвокати су гласали на ванредној Скупштини Адвокатске коморе Црне Горе која је била заказана за 1. јун  2021. и која је трајала пет дана, закључено са  5. јуном 2021.  

-Данас су  министар унутрашњих послова и руководилац Министарства правде, људских и мањинских права, Сергеј Секуловић, државни секретар у Министарству правде, људских и мањинских права, Борис Марић, в.д.директора Управе прихода, Александар Дамјановић, државни секретар у Министарству финансија и социјалног старања, Јанко Одовић, генерална директорица у Министарству финансија и социјалног старања, Бојана Бајић, савјетник потпредсједника Владе, Иво Шоћ, савјетник министра у МУП-у, Дарко Вујовић, одржали састанак са  представницима Адвокатске коморе, у саставу: Здравко Беговић, предсједник, адвокати Веселин Радуловић,  Владан Бојић, Горан Родић, Данило Мићовић, Небојша Асановић-наводе у саопшђтењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 06:05