Марко Миљковић маре и машина за мљевење / - Новости
07/12/2021 u 11:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Нови злочин: Миљковић отровао па самлио свога кума Коју?

Ушао је жив у викендицу у Ритопеку, али никада, попут осталих жртава, из ње није изашао

Инвеститор са Звездаре Мирко Којић Која (46), који се води као нестао, отрован је, а потом су његови остаци уништени у индустријској машини за мљевење меса у кући страве у Ритопеку.

Према незваничним сазнањима "Новости", о убиству овог човјека, иначе кума Марка Миљковића, прве оперативне информације дали су осумњичени припадници криминалне групе, који се сада "боре" за повлашћенији статус у истрази коју спроводи Тужилаштво за организовани криминал!

Којић је други кум, према оперативним подацима безбједносних служби, коме је дошао главе управо Миљковић и тиме се јавно хвалио.

- Какав сам ја краљ, убио сам два кума - ухваћена је преписка преко "Скаја" Марка Миљковића, при чему је алудирао поред Којића и на Властимира Милошевића, који је брутално изрешетан на шинама.

Зашто је убијен Којић још се истражује, али се вјерује да је много знао (и сам је био оптужен за убиство Властимира Милошевића, које се догодило крајем јануара 2017. године), а по свему судећи, Вељко Беливук и Миљковић бацили су око и на његове послове са изградњом објеката на Звездари.

- Најинтригантнија је Којићева улога у убиству на шинама. На основу антрополошке анализе постојећег снимка са надзорних камера у Улици 27. марта, где се догодио злочин, утврђено је да у Милошевића на шинама, како се сумња, пуца Миљковић. Хице му, иако је већ рањен, испаљује директно у главу и тако га "овјерава". Беливук је, према подацима истраге, био у аутомобилу, који је купио Којић - наводи наш саговорник.

Врло брзо после злочина, Беливук и Миљковић су ухапшени, али је Којић успио да побегне. За убиство Милошевића судило се свој тројици (овом последњем у одсуству), и изречене су, после свега, ослобађајуће пресуде. О инвеститору са Звездаре и Миљковићевом куму у то вријеме се врло мало знало. Последњи пут о њему се чуло када је ухапшен на аеродрому у Сарајеву, 25. марта 2019. године по потјерници Србије, управо због убиства на шинама.

Изручен је Србији, али је убрзо пуштен, јер је утврђено да је правоснажно ослобођен оптужби.

- После неколико мјесеци у Београду се Којићу изгубио сваки траг. У прво вријеме се мислило да се опет склонио, али је онда његов нестанак и званично пријављен. Стизале су информације са улице да је убијен. Сада су неки од оптужених припадника Беливукове и Миљковићеве криминалне групе то и потврдили. Описали су да га је Миљковић намамио, а онда и отровао. Ушао је жив у викендицу у Ритопеку, али никада, попут осталих жртава, из ње није изашао - каже извор "Новости".

Наводно, отров је стављен Којићу у храну. Када је преминуо у стравичним мукама, одлучили су да тијело уклоне тако што су и њега самљели, а остатке бацили у Дунав.

- Мотив је врло нејасан када је ријеч о ликвидацији Којића. Зна се, међутим, бар према ономе што причају блиски сарадници ове групе, да је "смртну пресуду" донио Миљковић, као и у многим другим случајевима. Сматрао је да може да преузме његове послове у области грађевинарства, а из неког разлога је страховао да би могао да им науди када је ријеч о убиству Милошевића, јер је једини знао, поред Беливука, све детаље.
 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 20:51