/ илустрација УП твитер
05/04/2022 u 12:53 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Новљани оптужени за кријумчарење људи: Преко ЦГ превезли девет особа у Хрватску

Основни суд у Херцег Новом потврдио је оптужницу Основног државног тужилаштва против М. Н и Р. В., из тог града, због кривичног дјела недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи

Основни суд у Херцег Новом потврдио је оптужницу Основног државног тужилаштва  против М. Н и Р. В., из тог града, због кривичног дјела недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи.

Оптужницом је представљено да су оптужени, 15. јануара 2017. године, ради стицања финансијске користи заједно се бавили недозвољеним пребацивањем већег броја других лица у Хрватску преко државне границе Црне Горе.

- Тако што М. је прузео девет нн лица која је смјестио у возило након чега је кренуо према Херцег Новом, док се окривљени Р. кретао испред окривљеног М. Да би доласком у Никшић прешао у возило М, након чега је тим возилом  наставио кретање  испред возила којим је управљао окривљени М. како би му давао податке о присуству полиције на путу. Да би у мјесту К.П. телефоном обавијестио окривљеног М. о саобраћајној патроли  која се у том тренутку налазила око 200 метараиспред возила, те је окривљено М. зауставио возило из којег су изашла лица која је превезао и наставила кретање пјешке, заобилазећи  мјесто гдје се налазила саобраћајна патрола. Окривљени М. наставио је вожњу да би ова лица након мјеста гдје се налазила полиција, поново ушла у возило окривљеног М. и наставили пут према Херцег Новом гдје је окр. М. на око 150 метара од граничног прелаза К.  зауставио возило, након чега је девет особа изашло из возила и наставили пут пјешке , те мимо граничног прелаза ушли у Хрватску. док су окр. М. и Р. својим возилима  преко граничног прелаза К .ушли у Р. Х. гдје су преузели наведена лица  и наставили пут , а за које пребацивање су од нн лица добили новац у износу од 800 еура- наведено је оптужницом.

Основни суд Херцег Нови је потврдио оптужницу 11. марта 2022. годне.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 01:02