Фото: Портал Дан (Приватна архива), илустрација
20/07/2021 u 17:01 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Новљанин палме високе око десет метара крао шлеп- дизалицом

Ради пресађивања- одузимања палми ангажовао је и платио М.В.и С. П., који нису знали да је то противзаконито

Основни суд у Херцег Новом потврдио је оптужницу Основног државног тужилаштва у Херцег Новом против М.В. из тог града због продуженог кривичног дјела тешке крађа. Он је украо палме.

Како наводе у оптужници  "у временском периоду од 23. до 27.априла 2021.године у пријеподневним часовима у Херцег Новом, у насељу Мељине - дворишту зграде бивше команде Р. морнарице В. Ј.,  савлађивањем већих препрека, у два наврата, одузео двије палме".

- ...и  то једну висине 10 метара  вриједности 2.000,00 еура  и другу  висине 8 метара  вриједности 1.600,00 еура  обје власништво оштећеног М.о- -В. Ц. Г., тако што је ради пресађивања ангажовао и платио М.В.и С. П., који нису знали да је то противзаконито-објашњено је у оптужници.

Тако је  М. В. откопао земљиште око палме у ширини око 1,5 метар и дубине око 70 центиметара, након чега је П.С. својим теретним моторним возилом извукао  из земље палму са коријењем и утоварио у шлеп- дизалицуи.

Наакон тога је превезао до ауто-кампа „Н.“  у Кумбору, да би након пар дана овај поступак поновио и са другом палмом.

- На који начин је на штету оштећеног за себе прибавио противправну имовинску корист у укупном износу од 3.600,00 еура-наводе у оптужници-наводе из Тужилаштва.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 17:40