/ UPRAVA POLICIJE TWITTER
02/09/2023 u 12:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Novljanin uhapšen zbog izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje

Policija je postupila po prijavi koju podnio vlasnik turistučkog vozića u kojoj je naveo da je na njegovom voziću, koji je bio parkiran na javnoj površini, ispisan grafit prijeteće sadržine upućen na nacionalnoj osnovi

Hercegnovska policija je juče lišili slobode V.M. (63) iz tog grada zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje.

- Naime, policija je postupila po prijavi koju je 30. avgusta podnio vlasnik turistučkog vozića u kojoj je naveo da je u vremenskom periodu između 27. i 30. avgusta na njegovom voziću, koji je bio parkiran na javnoj površini u mjestu Kumbor, ispisan grafit prijeteće sadržine upućen na nacionalnoj osnovi. Pripadnici hercegnovske policije su u saradnji sa državnim tužiocem Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti, te u veoma kratkom roku identifikovali i locirali izvršioca ovog djela- navode iz policije.

V.M. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio gore navedeno krivično djelo i on je uz krivičnu prijavu spoveden postupajućem državnom tužiocu na dalju nadležnost.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. maj 2024 13:54