budva grad budva / - FOTO: PEXELS
14/05/2023 u 10:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Novosađanima novčane kazne zamijenjene zatvorom

Jedan od njih je počinio prekršaj u saobraćaju, a drugi nije imao važeću putnu ispravu

Novosađanima M.K. (39) i M.N. (39) kazne zbog vožnje u pijanom stanju i nezakonitog boravišta zamijenjene su zatvorom jer ih nisu uplatili odmah po izricanju, saopštio je predsjednik suda za prekršaje u Budvi Marko Đukanović.

Naime, M.K. (1984) iz Novog Sada osuđen je juče u hitnom postupku pred sudom za prekršaje u Budvi - odjeljenju u Kotoru na novčanu kaznu u iznosu od 420 eura, jer je prethodne večeri upravljao vozilom u saobraćaju u koncentraciji od 1,11 g/kg alkohola u organizmu. 

- Kako izrečenu novčanu kaznu nije uplatio odmah po izricanju, sutkinja Ivana Vukasović je zamijenila u kaznu zatvora u trajanju od 17 dana - dodao je Đukanović.

Kako se radi o stranom državljaninu, on je u roku odmah upućen na izdržavanje u UIKS Spuž.

- Okrivljenim je izrečena i zabrana upravljanja vozilima na teritoriji Crne Gore u trajanju od četiri mjeseca koja stupa na snagu po izdržanoj kazni zatvora - naveo je on.

Takođe, M.N. (39) iz Novog Sada, pred sudom za prekršaje u Budvi, je osuđen na novčanu kaznu u iznosu od 400 eura, jer je utvrđeno da na teritoriji Crne Gore nezakonito boravi od januara 2020.godine, kao i da ne posjeduje važeću putnu ispravu.

- Kako kaznu nije paltio odmah po izricanju, sutkinja Magdalena Mijić je zamijenila u kaznu zatvora u trajanju od 16 dana. Na izdržavanje kazne u UIKS Spuž je upućen odmah po uručenju rješenja.  Nakon izdržane kazne, okrivljeni će biti protjeran sa teritorije Crne Gore, a ulazak mu je zabranjen u narednih godinu dana - naglasio je Đukanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 06:34