Зоран Мрваљевић- ФОТО: Блиц, РАС СРБИЈА
13/10/2021 u 08:54 h
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Новска група" пред судом: Планирали убиство Рогановића и шверц неограничене количине кокаина?

У ранијем исказу који је дат пред тужиоцем, свједок сарадник је навео да му је Вујић рекао да када Владимир изађе из затвора да ће “послати на њега тројицу убица”.

У подгоричком Вишем суду и данас је одложено суђење "новској групи" коју су истражни органи окарактерисали као огранак шкаљарског клана. Надлежним органима недоступан је оптужени Јово Ризнић, који је наводно на броду. Због тога се разматра опција да се, како би се почело са процесом, Ризнићу буде суђено у одсуству. Подсјећамо, првооптужени у овом предмету је Новљанин Зоран Мрва Мрваљевић и Крсто Кићо Вујић. Поред њих оптужница обухвата и Јова Ризнића и Слободана Вица.

Подсјећамо, Специјално државно тужилаштво је у овом поступку обезбједило свједока сарадника који је у ранијем исказу пред тужиоцем  изнио детаљно дјеловање те групе и комуникацију међу њиховим члановима.

Тако је, како тврди свједок сарадник у свом ранијем исказу, на мети за праћење ове групе био Душко и сада покојни Владимир Рогановић. Према наводима оптужнице, новски огранак шкаљарског клана имао је за циљ и планирање убистава и трговина наркотицима.

У ранијем исказу који је дат пред тужиоцем, свједок сарадник је навео да му је Вујић рекао да када Владимир изађе из затвора да ће “послати на њега три убице”. 

Према његовим тврдњама, свејдок сарадник је пред тужиоцем навео да су му Мрваљевић и Вујић рекли да имају неограничене количине кокаина у иностранству.

У СМС преписци која је сврстана као дио доказа против ове новске групе и разговорима између чланова ове групе и према ријечима свједока сарадника, истрага је закључила да се Мрваљевић интензивно интересовао за кретање чланова породице Рогановић.

Ова криминална организација, према наводима тужилаштва, за циљ је имала продају наркотика и вршење неодређеног броја кривичних дјела убистава.

Како се наводи у списима предмета, ова група планирала је  и убиство Немање Зуровца.

Подсјећамо, службеници Министарства унутрашњих послова Србије, у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал, ухапсили су Мрваљевића у јулу прошле године због сумње да је извршио кривична дјела трговина утицајем и фалсификовање исправе. 

Жељка Бојанић

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 06:44