Нрекић / Фото: Архива
09/12/2021 u 06:07 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Нрекић ускоро пред судом због несавјесног рада у служби

Запослио сам људе коjи немаjу родбинске везе са мном, казао је раније Нрекић

Бивши предсједник општине Улцињ Љоро Нрекић и његови сарадници ускоро ће се због незаконитог запошљавања наћи на оптуженичкој клупи Вишег суда у Подгорици.

Оптужни предлог против Нрекића подигла је специјални тужилац Сања Јовићевић, а предмет је задужила судија Ана Вуковић.

Оптужним предлогом обухваћен је и бивши предсjедник Скупштине општине Улцињ Илир Чапуни, секретар за буџет и финансиjе Сеад Османовић, бивши секретар за комуналне дjелатности и заштиту животне средине Мустафа Горана, начелник Службе за заштиту и спашавање Саубих Мехмети и начелник Комуналне полициjе Милазим Мустафа.

Њима се на терет ставља кривично дjело несавjестан рад у служби.

Нрекић jе почетком године спроведен у Основно државно тужилаштво у Улцињу, након што jе сам отишао у улцињску полициjу како би дао изjаву у вези са истрагом о незаконитом запошљавању у Општини, коjа jе покренута почетком фебруара прошле године.

Након саслушања, заjедно са Османовићем, Гораном, Мехметиjем и Мустафом, пуштен jе да се брани са слободе.

– Општини Улцињ ниjесмо направили никакву штету и не осjећам се кривим што сам запослио те људе. И у раниjем периоду и свих ових година су запошљавани људи. Да сам jа запослио неког свог, сина, ћерку или неког другог своjег, то jе нешто друго, али сам запослио људе коjи немаjу родбинске везе са мном – казао је раније Нрекић.

Деjан Миловац из МАНС-а а рекао jе поводом овог случаjа да jе од некога морало да почне да се рjешава, али да jе селективност судства и тужилаштва велика.

– Имали смо много jавног исказивања да jе политичко запошљавање незванични модус операнди за добиjање посла у државноj управи и они нису реаговали – истакао је Миловац.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 06:37