visi sud u podgorici / - DAN
04/11/2023 u 12:26 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Obustavljen postupak protiv Milovića i Novakovića: Nisu povezani sa pokušajem ubistva Vukotića

Optužnica SDT- a potvrđena je u djelu kojim se Milović i Novaković terete za pripadništvo kavačkoj kriminalnoj organizaciji

Viši sud u Podgorici obustavio je krivični postupak protiv službenika policije Ljuba Milovića i njegovog kolege Marka Novakovića, vezano za optužbe Specijalnog tužilaštva da su za račun kavačkog klana učestvovali u dva pokušaja ubistva 2020 godine, sada pokojnog vođe škaljaraca Jovana Vukotića.

To je za portal Dan potvrđeno iz Višeg suda.

- Optužnica SDT- a potvrđena je u djelu kojim se Milović i Novaković terete za pripadništvo kriminalnoj organizaciji, a u odnosu na Novakovića i za krivično djelo zloupotreba službenog položaja - navedeno je u odgovoru iz Višeg suda.

Novaković je osumnjičen da je kao službenik Uprave policije – Odjeljenja bezbjednosti Kotor, zloupotrebom službenog položaja, dostavljao službene informacije Ljubu Miloviću.

Zatim je, kako SDT sumnja, Milović te informacije prosleđivao navodnom vođi kavačkog klana Radoju Zviceru.

Milović i Novaković se optužnicim SDT-a sumnjile da su tokom 2020. godine dva puta učestvovali u pokušaju likvidacije Vukotića.

Podsjećamo, prema navodima istrage, njegovo ubistvo je jednom spriječeno ispred Odjeljenja bezbjednosti Kotor.

Zatim se nakon godinu dana pojavila SKY komunkacija. Na osnovu toga Specijalno tužilaštvo je podiglo optužnicu za planiranje likvidacije Vukotića. Prema navodima SDT- a, a koji proizilaze iz SKY-a, sumnja se i da je ubisto Vukotića planirano 31. jula 2020. u Baru, na sahrani njegovog kuma i vođe barskog ogranka škaljarskog klana Alana Kožara.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 01:51