Иницирао састанак - Сергеј Секуловић / - Сергеј Секуловић
29/07/2021 u 09:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Од понедјељка црногорски адвокати поново раде

На састанку између представника Адвокатске коморе Црне Горе, министра унутрашњих послова Сергеја Секуловића и руководилаца Министарства правде, људских и мањинских права и представника Министарства финансија и Владе коначно је дошло до помака у преговорима

Након гласања адвоката из Адвокатске коморе Црне Горе о прекиду штрајка одлучено је да црногорски адвокати од понедјељка, 2. августа, поново почну редовно да обављају своје послове, потврђено је порталу Дана из више извора.

За прекид штрајка било је 417, а против 243 адвоката.

На састанку између представника  Адвокатске коморе Црне Горе, министра унутрашњих послова Сергеја Секуловића и руководилаца  Министарства правде, људских и мањинских права и представника Министарства финансија и Владе коначно је дошло до помака у преговорима, па су адвокати одлучили да прекину штрајк.

Подсјетимо, Адвокатска комора Црне Горе донијела је одлуку да од 24. маја обустави пружање правне помоћи адвоката на цијелој територији државе све до испуњена захтјева којим се тражи да се измијени Закон о фискализацији и да се ова дјелатност изузме из његове примјене. У саопштењу је тада појашњено да на овај начин адвокатура брани достојанство, самосталност и независност на којима се темељи постојање те професије.

- На овај поступак Адвокатска комора је била принуђена због неуспјелих преговора који су вођени са Владом, а због чега би се адвокати нашли у изузетно отежаном положају приликом обављања дјелатности и били једини представници ове професије у региону који подлијежу фискализацији - наводи се у ранијем саопштењу Адвокатске коморе које потписује предсједник Здравко Беговић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 20:57