Leposavić / Arhiva
11/01/2023 u 08:00 h
R.H.R.H.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odbačena priјava protiv Leposavića da je zloupotrijebio položaj

Leposavićev punomoćnik primio je obavještenje da je odbačena i četvrta krivična prijava protiv bivšeg ministra pravde za zloupotrebu službenog položaja i nesavjestan rad

Odbačena je i četvrta krivična prijava koja je u poslednje dvije godine podnijeta protiv Vladimira Leposavića, bivšeg ministra pravde u vladi Zdravka Krivokapića. Leposavićev punomoćnik primio je obavještenje da je odbačena krivična prijava protiv Leposavića za zloupotrebu službenog položaja i nesavjestan rad.

– Povodom Vašeg zahtјeva od 17.10.2022. godine, u smislu čl. 271 st. 2 Zakonika o krivičnom postupku, obavјeštavam Vas da јe Speciјalno državno tužilaštvo odbacilo krivičnu priјavu Ivanović Đorđiјa od 31.1.2022. godine, podniјetu protiv Leposavić Vladimira – bivšeg ministra Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava, i Radonjić Nataše, v.d. generalne direktorice Direktorata za izvršenje krivičnih sankciјa u Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava, zbog krivičnih dјela zloupotreba službenih položaјa iz čl. 416 st. 1 KZ CG i nesavјestan rad u službi iz čl. 417 st. 1 KZ CG, јer ne postoјi osnovana sumnja da su priјavljena lica izvršila navedena krivična dјela, kao ni bilo koјe drugo krivično dјelo za koјe se goni po službenoј dužnosti, navodi se u obavјeštenju koјe potpisuјe speciјalna tužiteljka Sanja Јovićević, a koјe јe upućeno punomoćniku Vladimira Leposavića.

Za vrijeme prethodnog glavnog specijalnog državnog tužioca odbačena je krivična prijava protiv bivšeg ministra pravde za protivzakonit uticaj na sudstvo, a povodom njegovih kritika načina na koji je vođen postupak protiv lidera Demokratskog fronta u slučaju poznatom kao "državni udar" iz 2016. godine.

Prethodno je Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici odbacilo krivičnu prijavu za povredu ravnopravnosti, dok je Više državno tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu koja je protiv Leposavića podnijeta za izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 02:28