/ foto: lazar ružić
27/12/2022 u 14:38 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odbijena žalba: Milošević ostaje u pritvoru

Miloševiću je 23. decembra određen pritvor do 30 dana

Bivši direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević ostaje u pritvoru nakon što je vanraspravno Vijeće Višeg suda u Podgorici odbilo žalbu njegovog advokata za ukidanje pritvora.

Postupak protiv Miloševića: Zaštićeni svjedok ili šef kriminalne grupe

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja juče su uhapsili Miloševića, zbog osnova sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije. Miloševiću je 23. decembra određen pritvor do 30 dana.

Određen pritvor Miloševiću zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke

Milošević je u oktobru podnio ostavku na funkciju direktora UPC-a, nekoliko dana nakon što je u svojstvu građanina saslušan u sklopu istrage o švercu cigareta.

- Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici, Goran Šcepanović, odredio je pritvor okrivljenom R.M zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a stav 1 u vezi stava 6 Krivičnog zakonika Crne Gore. Pritvor je okrivljenom određen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i opasnost od uticaja na svjedoke, rekla je ranije za portal Dan iz samostalna savjetnica u Višem sudu Aida Muzurović.

Milošević je inače početkom oktobra bio priveden u akciji Specijalnog policijskog odjeljenja po nalogu ANB-a i SDT-a, zbog sumnje da je bio u organizovanom lancu koji je krao i švercovao dio cigareta, koje je država ljetos zaplijenila u Slobodnoj carinskoj zoni Luke Bar.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 10:10